Jan Šoltys už nebude součástí libereckého kádru. Foto: Jaroslav Appletauer, FBC Liberec Jan Šoltys už nebude součástí libereckého kádru. Foto: Jaroslav Appletauer, FBC Liberec
20. 5. 2024 Superliga (3) KOMENTÁŘŮ

Liberec odstartoval přípravu bez Šoltyse a Bitmana

 



Liberec na svém webu oznámil zahájení letního přípravného období. V kádru Severočechů už nebudou působit 25letý Jan Šoltys a 28letý Jan Bitman. První jmenovaný se přesune do B týmu, druhý ukončil kariéru. Do sestavy by se měl naopak po zranění vrátit liberecký patriot Radek Valeš.

Už před časem Liberec oznámil odchody dvou hráčů na sever. Jakub Kopecký se přesune do Helsingborgu a Filip Smutný do Jönköpingu. V kádru Libereckých končí také Janové Šoltys a Bitman, kteří v seniorské kategorii nasbírali za Severočechy přes 230 startů. Dále by v týmu koučů Matěje Klucha a Petra Kološe neměli figurovat také Matyáš Velc a Patrik Rozkovec, u nich ale ještě další angažmá oznámeno nebylo.

„Na vstup do letní přípravy se s celým realizačním týmem těšíme. Myslím si, že i letos budeme moci těžit z naší kvalitní kondiční přípravy, kterou mají hráči pod vedením Aleše Pařeze a Adama Balatky k dispozici. Hráči nejdou do zápřahu z nuly, ale už několik týdnu plní individuální plány,“ uvedl kouč FBC Petr Kološ.

„Stejně jako loni nás čeká budování nového kádru, protože i letos jsme museli strávit mnoho odchodů, včetně tří klíčových hráčů. Máme rozjednáno i několik příchodu, ale aktuálně není nic stoprocentně dotaženo, proto nebudu chystané příchody do kádru nijak komentovat. I přes početné změny v týmu budeme chtít loňskou sezonu minimálně zopakovat, v ideálu se posunout ještě o stupínek výše,“ okomentoval Kološ pro klubový web změny v mužstvu.


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*