O víkendu se po třech týdnech znovu rozjela švýcarská nejvyšší soutěž. I pro favority jednotlivých utkání byly zápasy pěkně těžké. Své by o tom mohl vyprávět samotný Wiler-Ersigen.
17. 2. 2009 Švýcarsko (0) KOMENTÁŘŮ

Ve Švýcarsku se hraje v rytmu play-off

 



Suverén základní části Wiler-Ersigen se na výhru nad Malans pořádně nadřel. Celý zápas prohrával, v polovině zápasu dokonce i o dvě branky, ale deset vteřin nato snížil na 4:5 Krähenbühl a poté Bieber vyrovnal. V poslední třetině Wiler využil přesilovku a ve hře čtyři na čtyři vstřelil vítěznou branku Vänttinen. Wiler zvítězil nad Malans 7:6.

Ve druhém zápase hrál Wiler proti Langnau. Wiler od počátku svého soupeře tlačil a velmi brzy si vytvořil dvoubrankové vedení. Ve druhé třetině zvýšil vedení Wileru Mendelin a za stavu 1:4 to vypadalo, že si Wiler s klidem dojde pro další vítězství. V poslední třetině přestal stroj zvaný Wiler fungovat a do branky se mu sesypalo šest gólů. Tigers Langnau tak zvítězilo 7:4.

Tigers vyhrálo i svůj první zápas s GC Zürich. Langanu vedlo 1:3, ale dopustilo srovnání na 3:3. V poslední minutě třetí třetiny pak trefou na 4:3 zařídil vítězství Langanu Lüthi.

Köniz ve svém prvním zápase nadstavby přivítal Rychenberg. Na začátku si Köniz vytvořil dvoubrankové vedení, které již nepustil. Köniz zvítězil 6:3. Ve svém druhém utkání si Köniz poradil s Malans. Svého soupeře porazil 5:1 hlavně díky poslední třetině, kterou vyhrál 3:0.

V zápase mezi Rychenbergem a GC Zürich se i přes dva góly Aleše Jakůbka v dresu Zürichu radoval domácí Rychenberg, který zvítězil 5:3.

Ve druhé části ligy, kde se hraje o udržení, prohrál obě svá utkání UHC Uster, který je tak s osmnáctibodovou ztrátou na předposlední Grünematt jistým účastníkem play-down. Předposlední Grünematt je jen o skóre za Chur a o tři body za UHC WaSou.

1. kolo nadstavby SML:
SV Wiler-Ersigen – Alligator Malans 7:6
Floorball Köniz – HC Rychenberg 6:3

GC Zürich – Tigers Langnau 3:4

2. kolo nadstavby SML:
HC Rychenberg – GC Zürich 5:3
Alligator Malans – Floorball Köniz 1:5
Tigers Langnau – SV Wiler-Ersigen 7:4

1. kolo hry o udržení:
UHC Grünenmatt – Chur Unihockey 7:5
UHC WaSa – UHC Uster 7:3

2. kolo hry o udržení:
Chur Unihockey – UHC WaSa 6:7

UHC Uster – UHC Grünenmatt 3:13


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*