5. 4. 2014 1. liga (0) KOMENTÁŘŮ

Vinohrady sahají po extralize, čekají „plný dům“

 



Finále 1. ligy mezi Sokolem Královské Vinohrady a Hattrickem Brno se stěhuje do Prahy. Sokol v Brně dvakrát vyhrál a je jen jedno vítězství od vytouženého postupu do extraligy. Semifinálové boje v extralize už skončili a tak bude prvoligové finále zřejmě nejsledovanější florbalovou událostí víkendu.Vinohradští mají jedinečnou možnost před svými fanoušky zopakovat 8 let starou historii a probít se do nejvyšší soutěže. Povede se jim to? Poslední krok bývá často nejtěžší. Toho si je vědom i trenér Vinohrad Jan Pazdera. „Očekávám, že Hattrick v sobotu předvede svůj nejlepší výkon v sérii,“ říká kouč týmu z Riegerových sadů a přiznává, že první dvě utkání finálové série nebyly pro florbalového diváka zrovna lahůdkou. „Jejich kvalitu ovlivnil náročný program obou týmů v play off,“ myslí si Prazdera.

Bývalý kouč Future předpokládá, že diváci na Vinohradech uvidí hezčí podívanou. „Hráči měli týden na odpočinek. Sobotní zápas bude mnohem náročnější a věřím, že i herně atraktivnější. Oba týmy se soustředí na ofenzívu, takže by diváci mohli vidět přestřelku,“ láká Pazdera diváky do ochozů.

Hattrick ale zatím rozhodně nehází flintu do žita. „Sérii v žádném případě nevzdáváme. Jedeme do Prahy pro dvě výhry,” řekl pro server florbalmag.cz kapitán brněnských David Hauser. „Bohužel pro nás se ukázalo, že SKV je velice dobrý soupeř. Musím říct, že v obou zápasech byli lepší než my,” uznává sportovně kvalitu finálového soupeře Hauser, jenž strávil velkou část své kariéry v týmu extraligových Buldoků.

I šéf domácí střídačky Pazdera upozorňuje na to, že Hattrick o vítězství v sérii a s ním spojený přímý postup do extraligy rozhodně ještě zabojuje. „Budeme muset ustát tlak okolí a pocit, že už je vlastně hotovo. Soupeř nám na hřišti rozhodně zadarmo nic nedá!“ varuje své svěřence Pazdera.

Jeho slova potvrzuje vinohradský hrdina Michal Dolejš, který sťal brněnské naděje v prvním utkání vítězným gólem 10 vteřin před koncem. „Brno rozhodně doma nepředvedlo všechno co umí. Čeká nás nejtěžší a nejdůležitější zápas sezony. Ale věřím že to zvládneme,“ tvrdí sebevědomě rodák z Kutné Hory.

Finalisté se mohou těšit na skvělou atmosféru. SKV spustilo během play off na Facebooku mohutnou kampaň a na návštěvnosti je to znát. Vinohradští pořadatelé pro fandy připravili také několik lákadel. V přestávkovém programu například vystoupí jeden z nejlepších českých provazochodců Dan Menšík, který bude balancovat na laně přímo nad hrací plochou! Pro ty, co na zápas dorazit nemohou, bude zase k dispozici vylepšený přímý přenos (se studiem, předtočenými reportážemi a dvojicí komentátorů) na portálu TVcom.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*