17. 5. 2012 Superliga (2) KOMENTÁŘŮ

Extraliga jedná o partnerovi. Fortuna nadále zůstává ve hře

 



Společnost Fortuna už od příští sezony nemusí být partnerem nejvyšší české florbalové soutěže mužů. Naznačila to úterní reportáž ČT v hlavním zpravodajském pořadu Události. Česká florbalová unie a zmíněná sázková kancelář ale potvrdily jednání o prodloužení partnerství.

Přitom Česká televize to prezentovala jako hotovou věc. „Florbalisté přišli o generálního partnera,“ sdělila v úterý reportérka Událostí. „Částka, kterou generální partner přispíval, byla asi 20 procent veškerých financí, se kterými jsme pracovali,“ uvedl následně prezident České florbalové unie Filip Šuman.

Serveru florbal.cz ale šéf českého florbalu prozradil, že nic není definitivní. „S Fortunou samozřejmě dál jednáme. Je to partner, se kterým jsme úspěšně spolupracovali dlouhých 7 let. Změna zákonů však byla tak radikální, že působení sázkové společnosti ve sportovním prostředí je velmi omezené,“ řekl včera Šuman serveru florbal.cz.

Pokud by odchod Fortuny skutečně nastal, extraliga mužů by přesto v následujícím období měla nést jméno nějakého partnera. „Rozhodně se snažíme o to, aby tomu tak bylo,“ dodal Šuman.

Jednání o prodloužení partnerství potvrdila i sázková kancelář. „S koncem uplynulého ročníku kontrakt mezi Fortunou a ČFbU vypršel, aktuálně jednáme o jeho obnovení. Naším zájmem je ve spolupráci pokračovat, ale zda nakonec k dohodě dojde a na jaké úrovni případně bude partnerství pokračovat, to v tuto chvíli nebudeme předjímat,“ sdělil tiskový mluvčí Fortuny Petr Šrain.

Fortuna vstoupila do florbalového prostředí v roce 2005 i díky partnerství s marketingovou společností Sport Bohemia. Parterem extraligy je od té doby doposud dlouhých 7 let.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*