V posledních letech patřil jako kapitán k oporám Bohemians, před nadcházející sezonou se ale rozhodl pro změnu a přestoupil do jiného pražského celku – Chodova.

4. 7. 2007 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Janů na Chodov: Chci se podívat do semifinále

 



Lukáš Janů od nového působiště očekává především ztracenou motivaci a také boj o nejvyšší příčky.

Proč jste se rozhodnul přestoupit?

Na Bohemians jsem byl už hodně dlouho, myslím, že se jedná o nějakých šest let. Nejvíc jsme do svého dalšího hraní asi potřeboval novou motivaci, to byl hlavní impuls.

Byly i nějaké jiné možnosti než právě Chodov?

Abych řekl pravdu, tak jsem ani jiné varianty nezkoušel. Jednou mi zavolal trenér týmu Lukáš Procházka, že o mě stojí, a tak jsme se dohodli. Chodov měl zájem už loni, ale tehdy to ještě nevyšlo.

Co od angažmá na Jižním Městě očekáváte?

Určitě bych nechtěl hrát o záchranu, ale na opačné straně tabulky. Hlavním cílem pro mě osobně je asi se podívat do semifinále. Momentálně ale nejvíc očekávám novou motivaci, co bude dál, se uvidí.

Jste už v kontaktu s týmem?

Mám za sebou pár tréninků, takže už jsem kluky poznal. Některé jsem znal již dříve, takže jsem tak trochu věděl, od čeho jdu.

Jak vnímáte, že přestupujete k pražskému rivalovi, který s Bohemians bojoval v posledních sezonách o postup do play off?

Tohle nijak zvlášť nevnímám. Popravdě jsem je nikdy jako žádné větší rivaly nebral, v tomhle ohledu pro mě byly více vypjaté zápasy s Libercem než s nimi.

Těšíte se na první zápas proti FbŠ?

Určitě, zahraji si proti kamarádům a na těch zápasech byla v poslední době vždy dobrá atmosféra. I když spíše díky fanouškům Chodova, takže doufám, že mě vezmou v pohodě.

 

Foto: Ladislav Káňa; koláž: florbal.cz


Autor: Honza Fait



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*