Patřil k oporám pražského Chodova, ale s týmem se mu nepodařilo překročit čtvrtfinálové prokletí, a tak se rozhodl pro změnu. Před nadcházející sezonou se postavil nové výzvě a posílil celek Mladé Boleslavi, kde by si chtěl zahrát o příčky nejvyšší.
13. 7. 2007 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Petis Pajer: Žádného techna se bát nemusím

 



Kolik let si vlastně strávil na Chodově?

Můžu to zkusit spočítat. Z Tatranu jsem odešel v roce 2000 a pak byl rok a pul ve Spartě. Na Chodov jsme tenkrát přišli s Lukášem Procházkou, Petrem Klaudou a Romanem Kratochvílem do skoro sestupujícího týmu. Nakonec se vyhrála jarní část soutěže a do dnes nechápu, že to nestačilo na Play-off a skončili jsme na 9. místě.

Proč si se rozhodnul jít jinam?

K odchodu mě přiměl čistě jen instinktivní impuls, kdy jsem poprvé ve své 15leté kariéře po skončení sezony úplně na dva měsíce zapomněl na florbal a nebyl jsem schopný si najít ani čas na to, abych si sám srovnal, jestli se v 31 letech mam pouštět do další sezony.
Na Chodově mi nikdo nic neudělal, navíc se tam po všech těch letech konečně objevil pořádný trenér, který v mých očích jednoznačně degradoval trenérské umění Zdeňka Skružného.
Nicméně ve mně samotném nastal naprosto jasný pocit, že musím okamžitě něco změnit, nebo raději skončit. A jelikož končit se mi ještě nechce, tak se jdu hecnout mezi nové tváře a věřím, že se mi to povede.

Prý nebyla Mladá Boleslav jediným týmem, kde si zkoušel najít novou motivaci.

Přiznám se, že sám ani nevím. Jak finance, tak konkrétní klub řešil můj osobní manažer a do Boleslavi jdu tedy na jeho doporučení.

Jak se cítíš v novém prostředí?

Jako nováček v týmu určitě nehodlám rozkazovat, co se v šatně bude poslouchat, ale tak nějak dopředu cítím, že se žádného techna bát nemusím.

Je možné, že to bude tvoje poslední sezona?

Je to víc, než možné. Řekl jsem to dopředu s tím, že právě proto do ní chci jít maximálně naplno a s maximální motivací. Jasně, že existuje varianta, ze bych vydržel ještě o chvilku déle, ale z pověrčivosti se o takové variantě radši nebudu zmiňovat.

Jak se díváš na své šance v týmu, když v něm působí Jakub Koráb?

Nemám ve zvyku komentovat své soky v bráně. Prostě by logicky měl vždy víc šancí dostávat ten, kdo je lepši – a s tím jsem nikdy problém neměl.

V Chodově si hrál docela dlouho, láká tě si proti němu zachytat?

Na to vůbec nemyslím. Láká mě chytat úplně každý zápas.

Co případný souboj v play off, přemýšlel si o tom?

To jako jestli do play-off půjdeme z 1. místa? :)) Ne, teď vážně – o tom jsem fakt nepřemýšlel. Momentálně se soustředím na Czech Open a na začátek ligy.

Co si myslíš, že ti bude v Boleslavi nejvíc chybět?

Konzultace zápasu a tréninku s mojí sympatickou chodovskou gólmanskou kámoškou, chodovskej fanouškovskej kotel a jisté je, že nejvíc mi bude chybět Prochy (trenér Lukáš Procházka, pozn. redakce).

 

Foto: MUDr. Martin Neužil


Autor: Honza Fait



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*