Dva dny po zveřejnění rozhovoru s Rolfem Frankem obdržela naše redakce ze strany Mladé Boleslavi další prohlášení. Ač už je tato diskuse zdlouhavá a nepříliš florbalová, činíme tak na žádost klubu, který chce v několika bodech vysvětlit některé okolnosti.
7. 1. 2008 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Mladá Boleslav reaguje na Frankeho slova

 



Dovolte nám se opětovně vrátit ke kauze našeho nesehrarného extraligového utkání v Ostravě. Nutí nás k tomu tón a fakta vyplývající z rozhovoru s ostravským manažerem R. Frankem, jenž byl zveřejněn na vašich stránkách florbal.cz.
Pokládáme za důležité na jeho slova reagovat a uvést je na patřičnou míru.

1. Pan Franke tvrdí, že se v inkriminovaný den nekonala žádná společná večeře hráčů našeho A týmu, což si údajně osobně ověřil. Pokud bohužel volal do stejné chybné restaurace jako zástupci florbalové unie je to jako kdyby o danou informaci žádal na přepážce hlavního nádraží. Není tedy divu, že se na druhém konci spojení setkal pouze se známkami nepochopení.

2. Samozřejmě zcela chápeme rozčarování klubu FBC Ostrava ze vzniklé situace. Náš klub se rovněž všemožně snaží o dobrou propagaci florbalu. Nicméně zdraví hráčů je rozhodně přednější, a ekonomické hledisko by za dané situace nemělo v žádném případě dostat přednost před tím zdravotním. A řešení s odehráním utkání s juniorskými hráči a hráči B týmu je z našeho pohledu jednoznačně horší variantou z hlediska vývoje Fortuna Extraligy než odložení tohoto utkání.

3. Manažer ostravského týmu se neustále ohrazuje úrovní Fortuna Extraligy a tím jak jí dostát či zlepšit. Onou úrovní se ale rovněž myslí úroveň komunikace a medializace, kterou ovšem on svým jednáním významně poškozuje. Pokud si tedy bere jako rukojmí pro svou argumentaci diváky, které nechal dorazit až do ochozů ostravské haly, je to sice smutné, ale na druhou stranu pouze a jen jeho věc. Nemůžeme ovšem nechat bez povšimnutí způsob, jakým pomlouvá a útočí na klub FBK Sokol MB. Jeho nepravdivá vyjádření a způsob jejich prezentace tak mohou mít v konečném důsledku vliv jak na image celé Fortuna Extraligy, tak na reakce sponzorů a partnerů florbalu nejen na Ostravsku, ale v celé České republice.

4. Pan Franke se zveřejněním nepravdivých informací dopouští pomluvy a dle základní listiny lidských práv je každému subjektu ČR dáno právo se proti tomuto nekalému jednání bránit a to i soudní cestou. Proto považujeme za více než vhodné, aby se pan Franke za své jednání omluvil, jinak budeme zvažovat kroky výše zmíněné.

Navíc bychom alespoň v bodech rádi dali k dispozici závěr zprávy Krajské hygienické stanice, která byla prošetřením celé záležitosti ze strany ČFbU zaúkolována (celá zpráva je samozřejmě k dispozici na unii):

• Kontrola byla zaměřena na šetření příčin alimentárního onemocnění 13ti členů florbalového týmu kteří v restauraci hotelu měli setkání na závěr roku s pohoštěním dne 27.prosince 2007.

• Územní pracoviště KHS v Mladé Boleslavi obdrželo dne 4.1.2008 telefonickou a následně i mailovou informaci ze sekretariátu ČFbU pro ligové soutěže v Brně o podezření, že příčinou alimentárního onemocnění byl pokrm zkonzumovaný v restauraci Pod Lípou, Mladá Boleslav. Informace byla neúplná a zavádějící, protože restaurací s podobným názvem je v okrese Mladá Boleslav více. Správná adresa byla zjištěna až po provedeném hygienickém šetření tj. Hotel Lípa, Dobrovice, náměstí Palackého 26.

• Dle informace provozního vedoucího restaurace se jednalo o soukromou akci, kterou zorganizoval jeden ze členů týmu.

• Dle anamnestických údajů, charakteru, průběhu onemocnění a zkušeností byl jako vehikulum přenosu nákazy jednoznačně označen pokrm tatarský biftek. Tento pokrm je připravován ze syrového hovězího masa, syrových vajec a koření, konzumován byl na topince. Syrové maso a vejce jsou velmi častým zdrojem různých alimentárních onemocnění, které se vesměs projevují navenek zvýšenou teplotou, zvracením a průjmy. Ošetřující lékař dr. Svoboda nepovažoval za nutné provést mikrobiologické vyšetření stolice postižených osob, pouze ho doporučil v případě déletrvajících obtíží. V době kontroly nebyly zjištěny v restauraci zbytky pokrmu.

• Vzhledem ke skutečnosti, že se jednalo o soukromou akci a nebylo hlášeno pozitivní kultivační vyšetření u nemocných osob / žádný z nich není potravinář/, bylo další epidemiologické šetření v této věci zastaveno.

Jménem klubu FBK Sokol Mladá Boleslav,

Mgr. Aleš Tůma, sekretář oddílu


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*