První měsíc roku 2008 proběhl ve znamení setkání evropských klubových šampionů. V plném proudu však byla i Fortuna extraliga a v ní začíná jít do tuhého. Každý bod v boji o play-off se počítá. Tradiční sestavu měsíce přináší pohled Zdeňka Skružného, který k hodnocení individuálních výkonů přizval tentokrát i trenéry extraligových týmů.
6. 2. 2008 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

All Stars měsíce ledna 2008

 



„Výběr hráčů do lednové sestavy byl pro mne asi zatím nejtěžší. V lednu se odehrál největší počet utkání během jednoho měsíce, a tak jsem musel svůj výběr opět konzultovat s některými trenérskými kolegy,“ říká k dalšímu výběru sestavy měsíce Zdeněk Skružný.

Roman Ciompa
(1.SC SSK Vítkovice)

Také výkony tohoto brankáře stojí za výsledky Vítkovic, postavením v tabulce a nejmenším počtem obdržených branek ze všech družstev Extraligy. A v předehrávaném 19. kole proti Mladé Boleslavi vychytal druhou „nulu“ letošní extraligy

Adam Štegl
(Tatran Střešovice)

Další stříbrný junior z letošního MS zaujal především svou hrou na Evropském poháru – dobré čtení hry, kvalitní rozehrávka a nebojácnost v soubojích s nejlepšími hráči světa. Po návratu přidal velmi dobrý výkon v Brně.

Dmitry Uglanov
(FBC Liberec)

Postavou sice menší obránce ale ve hře naprosto nepřehlédnutelný. Jeho největší síla je ve hře s míčkem a v ofenzivní podpoře útoku jak v obranném pásmu, tak i v zakončení. Své velké utkání odehrál proti Pardubicím, kde byl u všech důležitých libereckých momentů.

Lukáš Hrubý
(1.SC SSK Vítkovice)

Lukáš se posouvá sestavou tak, jak je zrovna pro Vítkovice potřebné. Jeho momentální statut útočníka a spolupráce s bratrem dělá problémy všem soupeřům.

Pavel Bouška
(FBK Sokol Mladá Boleslav)

Pavel je v této sezoně členem trochu viditelnější boleslavské útočné trojice. Jeho kombinace s Fojtou jsou ozdobou většiny utkání a v lednu se mu podařilo vstřelit čtyři branky v zápase proti Brnu.

Miroslav Kožušník
(Torpedo Havířov)

Mirkovi možná prospěla výměna trenérů v Havířově. Jakoby oprášil spolupráci se starším bratrem a ukazuje své přednosti – rychlost, přímočarý tah na branku a tvrdou střelu.

Foto: Šárka Rojková, Martin Neužil, Ladislav Káňa


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*