AC Sparta Praha vlétla do baráže s nevídanou chutí, která Pardubice zaskočila. O víkendu mají Pražané šanci dokončit velkou pouť za extraligou před vlastními diváky. Předzápasové pocity prozradil její útočník Radek Križko.
18. 4. 2008 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Križko už by rád shodil vousy

 



„Po prohraném finále jsme byli dost smutní, protože prohrát dva zápasy o gól je prostě smůla. Ale rozhodně, když budu mluvit za sebe, tak na Pardubice jsem si věřil a myslím, že i kluci,“ říká čerstvě probuzený střelec Sparty.

Baráž začala velice opatrně, celých třicet minut čekali v sobotu diváci v Chlumci na gól. „Čekal jsem, že to bude bitva. A to napověděla první třetina, která skončila 0:0. Poté jsme dali góly a soupeři se utrhli, na což on už neměl asi síly reagovat. Je třeba ale podotknout, že se jim zranil jejich nejlepší hráč Zozulák,“ popisuje první vzájemné střetnutí Križko.

V neděli Sparťané málem prohospodařili pětigólové vedení, Pardubice ale srovnat nedovedly. „Asi jsme se ukolébali vývojem, který jsme ani nečekali. Vždyť jsme vedli 6:1. Třetí třetinu jsme si sami zkomplikovali a nechali soupeře hrát. Naštěstí ten náskok byl velký a stačil nám k tomu, že jsme si odvezli i druhé a velmi cenné vítězství,“ říká sparťanská ikona.

Právě Križko se v baráži ukazuje ve skvělé formě. „Začalo mi to tam zase padat a to je super pocit. Když dáš nějaký góly a ten zápas prohrajete, tak to k ničemu není, ale když se ten zápas vyhraje, tak je to mega pocit. Zvlášť, když jde v těch zápasech o hodně. To potom těší dvojnásob,“ usmívá se miláček pražského publika.

Třetí zápas je na programu už v sobotu od 17:30.
„Já osobně se strašně moc těším a udělám všechno proto, aby se Sparta vrátila tam, kam patří. Ale musíme udělat poslední krok a ten bývá nejtěžší. A taky se těším na to báječné sparťanské publikum, které doufám vyprodá Vinohradskou halu a požene nás k vítězství. Já osobně chci vyhrát za každou cenu, protože bych se konečně už rád oholil. “

Foto: Vojtěch Žilka


Autor: Lukáš Krejča



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*