Resumé po pražském finálovém dvojutkání zní: nerozhodný stav, v Ostravě se bude hrát určitě dvakrát. Tatran se v sobotním utkání oklepal z bídné desetiminutovky na přelomu první a druhé třetiny a pak se po důrazné domluvě ze strany trenérů rozehrál k výbornému výkonu.
10. 4. 2006 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Série finále srovnána

 



Sobotní partii rozhodly střešovické zkušenosti. Poté, co Pepino zlikvidovalo nadějný náskok domácích ze 4:1 na 4:4, stáhli trenéři mistra hru na dvě pětky. Ostrava se pak proti nabité sestavě nedokázala prosadit a bylo otázkou času, kdy Tatran opět vrátí výsledek na svojí stranu.

Rozhodnutí zrežírovali hráči, kteří mají ve finálových sériích už něco odehráno. Když už se zdálo, že se Ostrava ubránila přesilovce, a opět ohrozí branku Kafky, darovali její hráči Tatranu laciný gól do šatny. Horákovu střelu dorážel šikovný všudybyl Juraj Šádek.

Taktická a vyčkávací hra, při které drželi míček na hokejkách domácí, skončila další brankou. Jako blesk z čistého nebe přišel zásah Vladimíra Fuchse, který vymetl Doležilovu šibenici. Utkání bylo rozhodnuto a Tatran se pak ještě prezentoval hezkou kombinací, při které vybídl muž zápasu Šádek ke skórování beka Garčara.

V nedělním duelu nepadlo tolik gólů jako v sobotu, utkání však bylo pro diváka až do posledních minut napínavé. Prim sehráli gólmani. Střešovický Kafka i Doležil z FBC byli hlavními hrdiny. V konečném součtu vyšel lépe Tomáš Doležil, který si za bezchybný výkon zasloužil vítězství.

Tomáš Kafka působil sice také velice jistě a při nájezdech předvedl extratřídu, ale přece jen byl méně koncentrovaný než jeho sok. Rozhodily ho některé sporné momenty a jeho nepříliš taktický výhoz vrátil Daniel Tomica během několika vteřin do víka , čímž dostal Pepino zpět do zápasu.

Na dvě branky z ničeho tak nakonec odpovídal opět kapitán Vladimír Fuchs. Vybojoval pro svůj tým po souboji s Chrápkem prodloužení, které Tatran ovládl. Proti předčasnému rozhodnutí byl ale zejména gólman Tomáš Doležil.

Často se nestává, aby v samostatných nájezdech nepadl jediný gól. Brankáři se ale opět předvedli. Selhali všichni ostrostřelci a když už v posledním nájezdu zakončoval šikovný Martin Hozman, zastoupila brankáře Pepina tyč!

Rozhodující gól si tak připsal ostravský kapitán. Bekhendový blafák vyšel tentokrát úspěšně. Tomáš Chrápek nepravil svůj nepříliš vydařený zápas, kdy proseděl velkou část zápasu na střídačce! Rozhodující moment si ale pohlídal. I díky jeho úspěšné penaltě a následné Doležilově likvidaci Fridrichova nájezdu je Pepino zpět ve hře o titul.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*