Sparta se před sezonou chtěla dostat do play-off, nakonec však bude hrát o záchranu v soutěži. A nepotká se v prvním kole play-down s nikým jiným, než s osudovým Znojmem. I přesto chtějí hráči Sparty rozhodnou už v prvním kole.
26. 2. 2009 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Václav Culka: Budeme chtít rozhodnout hned v prvním kole

 



Předsezonní ambice vzaly za své a tým se do play-off nepodívá. Jak byste zhodnotil desátou pozici?
Zatím je příliš brzy na to hodnotit sezonu jako celek. Před jejím startem jsem říkal, že může dopadnout jakkoliv. Pod dojmem výsledků z přípravy a papírovou sílou kádru jsem věřil i v play-off. Ale až zápasy samotné ukázaly, že je Sparta v extralize nováčkem. Ambice jsme pochopitelně přehodnotili, a pokud se v extralize udržíme, bude naše první sezona úspěšná.

Jaká je v týmu po náročné sezoně nálada? Došlo v průběhu základní části k nějakým změnám v týmu?
Cítím, že nálada v kabině stoupá spolu s naším výkonem v posledních zápasech a očekáváním rozhodující fáze sezony. Tým se oproti loňské sezoně výrazně změnil a přišlo do něj hodně nových hráčů včetně trenéra. Vše do sebe muselo zapadnout, což nějakou dobu trvalo, ale nyní se už lepší celá hra i výkony jednotlivých hráčů zápas od zápasu.

V závěrečných bojích vás nemine Znojmo, tradiční rival. Jak to vidíte a jak se na to dívá kabina?
To, že v prvním kole play-down narazíme na Znojmo, bylo zřejmé již delší dobu. Proto jsem také rád, že se nám podařilo oplatit Znojmu porážku na jeho hřišti. I přesto samozřejmě Znojmo jako soupeře respektujeme, už proto, že nás dokázalo v loňské finálové sérii porazit. Na druhou stranu, náš respekt není nijak přehnaný. Koneckonců dnes tvoří osu týmu hráči, kteří tehdy působili v jiných extraligových týmech a Znojmo vnímají především jako nováčka v extralize.

Připravujete se nějak vzhledem k blížícímu se play-down?
Samozřejmě, již nyní přípravy probíhají, ale nechci příliš zacházet do podrobností. Chceme uspět hned v prvním kole play-down a tomu podřídíme celý závěr sezony. Také se budeme snažit získat v posledních dvou kolech alespoň o bod více než Znojmo, abychom sérii začínali doma.

Pod mikroskopem Roberta Segeti:


Sparta chtěla určitě získat více bodů, než získala, takže tam je možná cítit určité zklamání. Každopádně ostudu svému jménu neudělala. Má ve svém kádru zkušené hráče, kteří věděli, do čeho jdou. Jsem rád, že Sparta je v extralize, protože už jen její jméno dodává extralize větší kredit, než má.

Sparta má skvělé podmínky, a to jak materiální, rehabilitační, tak i pro samotné trénování. Navíc má ve svém kádru velmi zkušené, extraligou oprýskané hráče, kteří mají zkušenost jak s boji o titul, tak i o záchranu. To vše může hrát v jejich prospěch.

Podle mě by Sparta mohla hrát o vyšší příčky. Hráčský potenciál má, ale těžko říct, kde je chyba. Sám jsem zvědavý, jak série se Znojmem skončí. Oba týmy jsou mi sympatické a do extraligy patří. Mírného favorita ale vidím právě v pražském celku.

Foto: www.sparta-florbal.cz


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*