Netřeba hledat hrdinu třetího semifinálového utkání mezi Mladou Boleslaví a Vítkovicemi. Je jím český reprezentant Daniel Folta, který všeho všudy odehrál jedno střídání a rozhodl o vítězství ostravského celku na půdě Boleslavi 7:6 v prodloužení.
AKTUALIZOVÁNO
30. 3. 2009 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Folta vystřelil Vítkovicím finále

 



Vítkovičtí florbalisté přijeli do města automobilů s početnou skupinkou příznivců. I ti nakonec pomohli ustavit nový rekord v návštěvě na florbalovém zápase v Mladé Boleslavi. Domácí tým totiž pozval všechny příznivce děrovaného míčku na možná poslední zápas sezony na nulové vstupné. Hala tak praskala ve švech a hledišti se tísnilo na mladoboleslavské poměry nevídaných sedm stovek diváků.

Aktéři zápasu atmosféru náležitě ocenili a už od prvních minut se hrál otevřený ofenzivní florbal bez většího taktizování. V první části padly tři branky na obou stranách a ani jeden z týmů si nevypracoval výraznější náskok. Také ve druhé části hry bylo skóre dlouhou dobu vyrovnané. Na gól Jiřího Boušky téměř okamžitě odpověděl Tokoš, domácí tým pak ale poslala do vedení před třetí třetinou pohotová Fojtova střela.

Hostům se ve třetí třetině podařilo otočit skóre ve svůj prospěch. Na dalekonosnou střelu Patrika Suchánka navázal proměněním skvěle sehraného signálu po standardce opět Tokoš. Vyrovnání zařídil ale stejně pohledným gólem Novotný, který ze vzduchu tečoval pas Jiřího Boušky.

Stejně jako v loňské sezoně rozhodovalo o postupujícím prodloužení třetího zápasu. Do něj šli Středočeši oslabeni o Motejzíka, který 74 vteřin před koncem nešikovně fauloval pronikajícího Vladaře. Trenér Mrázek poprvé nechal svléknout z tepláků Daniela Foltu a právě vítkovická hrající legenda obětavě v pádu dorazila Jelínkovu střelu za Korábova záda.

Vítkovice vyhrály 7:6 v prodloužení a téměř jako před kopírák zopakovaly loňské semifinále. Po utkání se oba týmy dočkaly aplausu diváků a jakoby najednou i opadly vášně, které provázely celý souboj. „Děkuji soupeři, za skvělou sérii, asi by si zasloužil jedno z utkání urvat pro sebe,“ vysekl poklonu Mladoboleslavským trenér šťastnějšího týmů Radomír Mrázek. „Byla to sezona jak na houpačce. A i když jsme dřeli a nechtěli nechat nic zadarmo, tak do finále postoupil soupeř zaslouženě,“ řekl Jiří Stožický.

Vítkovice zvládly třetí zápas sice po dramatu, ale zřejmě zaslouženě. Mladá Boleslav neproměnila trestný nájezd, naopak hosté využili dvou přesilovek a dali sami zásluhou Vladaře i gól v oslabení. Právě zejména střelec této důležité branky zastoupil svým výkonem absenci zraněných Bruse a Folty.

Sokol Mladá Boleslav – 1. SC SSK Vítkovice 6:7 po prodl. (3:3, 2:1, 1:2 – 0:1)

Branky: 12. Ekl (Novotný), 14. Novotný (Cvrček), 18. Slaný (J. Bouška), 32. J. Bouška (Novotný), 40. Fojta (V. Veselý), 55. Novotný (J. Bouška) – 11. Jelínek (P. Suchánek), 14. V. Hrubý (Sladký), 18. Vladař (P. Suchánek), 35. Tokoš (Jelínek), 47. Suchánek (Ťopek), 52. Tokoš (Sladký), 60:24 Folta (Jelínek).

Rozhodčí: Černý, Janoušek. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 620.

Foto: Šárka Rojková


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*