7. 3. 2012 Superliga (8) KOMENTÁŘŮ

Králové základní části: Petr Skácel má nový rekord v počtu asistencí

 



Nejlepším nahrávačem základní části letošního ročníku se stal Petr Skácel. Během 22 duelů zaznamenal ostravský forvard celkem 43 gólových asistencí. A stanovil tak nový rekord extraligy!

Petr Skácel se stal opravdovým fenoménem letošní sezony. Jeho 43 gólových nahrávek ve 22 zápasech znamená, že ho jen zisk jediné nahrávky dělil od průměru dvě „áčka“ na utkání.

Z jeho práce těžil nejeden ostravský střelec, nejvýrazněji pak Jan Daniš. „Abych pravdu řekl, vůbec nevím, kdo dřív ten rekord držel, ani kolik to bylo bodů. Dozvěděl jsem se to vlastně z nějakého komentáře,“ přiznává lídr ostravského FBC. „Nikdy jsem nebyl střelec a opravdu mě možná víc těší nějaká nahrávka do prázdné,“ dodává.

Sezonu si z osobního hlediska pochvaluje. „Myslím, že se letos docela dařilo, hlavně jsem zase našel praváka, ten je pro mě hodně důležitý. Před dvěma lety tu byl Radim Polášek, ale pak dál nikdo. Honza Daniš je vyloženě střelec, dal 25 gólů, ale šancí měl snad na 40,“ říká Petr Skácel. V historii extraligy se podařilo dosáhnout na 40 asistencí jen Petru Novotnému z Mladé Boleslavi v sezoně 2006-07.

Letos se před Skácelem musel sklonit i chodovský Matěj Jendrišák, který vedle 40 gólů přidal ke svému celkovému rekordu v bodování ještě 33 asistencí. I v tomto statistickém ukazateli se projevil fakt příchodu Jiřího Curneyho do týmu Chodova. Spolu utvořili velmi nebezpečné duo, které dávalo zabrat prakticky všem obranám v soutěži.

Skácelovi však v tomto ohledu paradoxně Curneyho odchod nevadil. „Karas je úplně jiný typ. Všichni myslí, že je střelec, ale on hru tvoří. Navíc jsme spolu loni hráli až na konci sezony,“ vysvětluje Petr Skácel.

Třetí místo si „vynahrával“ liberecký Petr Salát. Ten atakoval metu 30 úspěšných brankových nahrávek, nakonec zůstal o jedinou asistenci pod touto hranicí. Rychlonohý forvard nasbíral spoustu přihrávek v přesilových hrách, ve kterých se prosazovali například Lukáš Nesměrák nebo Jan Král. Čtvrtá příčka připadla mladoboleslavskému tvůrci hry Petru Novotnému (26 asistencí), páté místo pak Tomáši Kindlovi (24 asistencí) z Bohemians.

Nejlepší nahrávači:
1. Petr Skácel (Ostrava) 43
2. Matěj Jendrišák (Chodov) 33
3. Petr Salát (Liberec) 29
4. Petr Novotný (Mladá Boleslav) 26
5. Tomáš Kindl (Bohemians) 24


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • Jirka Bareš napsal:

    Ve sportu kde se počítá pouze první asistence je to vynikající počin, všechna čest! Podle mě je takovej hráč nedocenitelnej. Podobnej výrobce asistencí mě napadá pouze jeden a to je Hulič z Litvínova

  • Asistent napsal:

    To, že je Hulič výbornej hráč je bez debat, škoda že nehraje extraligu to je určitě také, třeba se někdy Litvínovu poštěstí a ještě si jí zahraje. Zatím v Extralize odehrál 120 zápasu má 90 áček a 99 gólů což je 189 bodů a je momentáleně na 39 místě.

  • Hodný naftař J.R. napsal:

    Asi by v malokterym extraligovym maMCaftu Danovi trpelo to, jak ma v pici…

Napsat komentář

*