9. 11. 2012 Superliga (4) KOMENTÁŘŮ

S Vítkovicemi už neprohrávám, těší Marka Vávru. Trenér ho chce vidět v repre

 



Už v úterý v Mladé Boleslavi naznačil, že si pro začátek listopadu připravil parádní střeleckou formu. Po pěti pohárových gólech přidal v televizním utkání ve Vítkovicích další dva. Marek Vávra přispěl k vítězství 4:3 i k posunu Tatranu na první příčku.

Zatímco na Poháru mistrů se formace Vávra – Richter – Natov poněkud trápila, po návratu do extraligy na ní může trenér Zahalka beze strachu sázet.

„Žádné větší změny neproběhly, snad jen jsme všichni začali dávat balonek rychle od holí. Těch 10 golů naší lajny z posledních dvou zápasů je výsledek spíše skvělé práce celé pětky, než nějakých úchvatných střeleckých výkonů,“ myslí si střešovický mladík.

Přes tu skromnost ho musí těšit, že v bratrském souboji letos vede plné čáře. Sázka se starším bratrem Tomášem, o to, kdo dá víc gólů ale už dlouho neproběhla. „Možná někdy loni, jsme se sázeli, když se mu hodně dařilo. Teď z toho sešlo, ale vidíte, asi je správný čas s tím opět začít,“ směje se Marek Vávra.

Bratr však sázky odmítá. „Bylo by pro všechny překvapení, kdybych dal více gólů než Marek. To se letos stalo jen jednou, proti Ostravě, a když nad tím tak přemýšlím, brácha na tom zápase pravděpodobně vůbec nebyl,“ přidává k dobru starší z bratrů Vávrových – Tomáš.

Do Vítkovic jel Tatran opět ve všední den a v tradičním podzimním měření sil počtvrté za sebou vyhrál. Zápasy na Dubině proti Střešovicím prostě v poslední době příliš nejdou… (2009 – 1:3, 2010 – 0:7, 2011 – 4:8. Naposledy uspěly ve své mistrovské sezoně 2008-09.

Radomír Mrázek


„Je to samozřejmě shoda nějakých okolností. Každou sezonu vyměníme tři nebo čtyři klíčové hráče a na podzim ještě hrajeme někdy naivně. V průběhu sezony už se ale tým sehraje, nabere zkušenosti, a proto jarní zápasy bývají lepší,“ říká Radomír Mrázek.

Dobrá bilance s rivalem ale těší i Marka Vávru. „Já jsem v mládežnických kategoriích snad nikdy s Vítkovicema nevyhrál. Ale teď si ani neuvědomuju, že bychom v mužích za ty dva roky prohráli. Je to příjemná změna, musím říct,“ pochvaluje si střešovické křídlo.

Pro soupeře má však stále respekt. „Líbí se mi ale, jak hrají. Je to pořád ten jejich typycký styl, akorát tentokrát se tolik nedostávali do vyložených šancí. My to parádně jsme to odedřeli dozadu,“ dodává.

Vítkovická radost – Jankulár, Hrubý, Hájek a Veltšmíd

Vávrovi se mohlo hrát lépe i z toho důvodu, že jej v anketě trenérů zařadil trenér Zahalka do „své reprezentace“. „Je sice fajn cítit důvěru trenéra, ale tohle je potřeba brát s rezervou,“ usmívá se Vávra.

To kouč Zahalka ale věděl, co dělá. „Já jsem to bral trochu s nadsázkou a samozřejmě jsem to napsal tak, aby to vyhovovalo mně. Chtěl jsem dát signál svým hráčům, že si jich vážím, a že třeba když budou dobře pracovat dál, tak v budoucnu mají šanci za národní tým hrát,“ říká střešovický trenér.

Přesto ale Zahalka kvitoval, že se jeho svěřenci ještě před reprízou loňského souboje o titul dozvěděli důležité zprávy. „Kluci, kteří byli na hraně s nominací se o tom, jestli pojedou nebo nepojedou na šampionát, dozvěděli už před tímhle důležitým zápasem. Myslím, že je to dobře a bylo to na jejich výkonu znát. Bylo vidět, že z nich spadla nervozita a hráli dobře,“ pochvaloval si trenér Střešovic.

Další měření sil mezi Tatranem a Vítkovicemi by se mělo uskutečnit v únoru v Praze, v rámci 20. extraligového kola.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*