20. 11. 2012 Superliga (1) KOMENTÁŘŮ

Tomáš Chroust sestřelil Liberec hattrickem „last minute“

 



Za dvě a půl minuty a ještě navíc pár desítek vteřin před koncem nastřílel do liberecké sítě tři branky a definitivně tak stvrdil vítězství Future nad Libercem. Byl to jeho druhý extraligový hattrick. „Nevzpomínám si, že bych někdy už dal rychlejší,“ přiznává Tomáš Chroust, mladý útočník, který letos do extraligy vlétl s velkou vervou.

Skoro celou letní přípravu se Tomáš Chroust připravoval s pražskými Vinohrady, kde se dohodl na prodloužení hostování a měl se stát oporou týmu při cestě do extraligy. Jenže hráče Future na začátku sezony trápilo mnoho zranění, a tak se bratři Pazderové (Michal, trenér Vinohrad a Jan, trenér Future) dohodli, že Chroust extraligovému týmu pomůže.

Ačkoliv má za sebou teprve prvních deset zápasů v nejvyšší soutěži, v týmu je nejproduktivnější. Liberec skolil třemi brankami a Future si tak připsali tři velice důležité body. „Do zápasu jsme ale vstoupili trochu vlažně, přesto se nám podařilo vstřelit první gól,“ hodnotí průběh zápasu s Libercem mladý útočník, který také často těží ze souhry se svým bratrem Tadeášem.

„Liberec hrozil z brejků a střelami ze střední vzdálenosti, Kuba Výtisk však zachytal velmi dobře, párkrát tam vytáhl opravdu parádní zákroky,“ chválí Chroust brankáře Future, který se také velkou měrou podílel na výsledku.

Future dlouho drželi jednogólové vedení, které však Liberec v 51. minutě zásluhou Davida Ježka vymazal. „Gól Martina Rebra na 2:1 a za necelou minutu můj na 3:1 byly zlomovými okamžiky, soupeř už pak nestačil reagovat,“ poukázal na klíčové situace zápasu hráč, na jehož pohyb plný otoček a ekvilibristických kousků je někdy zábava koukat.

Na závěr ještě přidal své poděkování. „Chtěl bych poděkovat divákům, kteří vytvořili vynikající kulisu,“ vzkázal fanouškům, kteří dorazili na zápas odehraný na neutrální půdě v Hranicích.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*