31. 12. 2012 Superliga (10) KOMENTÁŘŮ

KRÁLEM JE MILAN TOMAŠÍK! Představujeme TOP 10 českých florbalistů roku 2012

 



Nejlepším českým florbalistou roku 2012 se stal podle serveru florbal.cz Milan Tomašík. Na pomyslném trůnu vystřídal gólmana Davida Rytycha. V TOP10 je oproti loňskému roku hned 5 nových jmen!


1. Milan Tomašík (IBK Dalen, Švédsko)

(loni skončil na 3. místě)

Milanu Tomašíkovi gratulují po vítězné trefě Peder Bodén a Anton Ermling.

Hrál finále švédské ligy, hrál i finále Poháru mistrů. Ve švédském Dalenu udělal pokrok. Propracoval se do základní sestavy a dokonce mu byla svěřena úloha rozehrávače přesilovek. Na akademickém MS, kde Češi brali zlato, vyhrál kanadské bodování. Čekal možná lepší světový šampionát, mezi Čechy ale byl jedním z těch, co hráli lépe. Milan Tomašík je mužem, na kterého se dá spolehnout a v současnosti nejlepším českým florbalistou!

2. Martin Tokoš (1.SC WOOW Vítkovice)
(loni skončil mimo TOP 10)

Martin Tokoš

Zatím je to nevybroušený klenot, ale svým pohybem na hřišti, přímočarostí a sebevědomím si řekl o uznání i na nepovedeném mistrovství světa. Jeho výkony ocenili i novináři ze zahraničí, aniž by ho doposud znali. S Vítkovicemi na začátku roku vyhrál pohárovou soutěž, zahrál si superfinále a patřil i do týmu, který získal zlato na akademickém MS.

3. Tomáš Kafka (Tatran Střešovice)
(loni skončil na 8. místě)

Tomáš Kafka

Tatran si bez něj dodnes nedokáže představit sestavu v zápasech, když o něco jde. Kafka je v bráně, když se hraje o zlato, a i když jde do tuhého na Poháru mistrů. Střešovice i díky jeho přítomnosti vyhrály ligu, a stále patří mezi kandidáty na obhajobu domácí trofeje. Sáhl po něm i trenér Trnavský, když šlo do tuhého na MS. V souboji s Finy byl Kafka mužem, na kterého se dalo spolehnout.

4. Jan Jelínek (Nokian KrP, Finsko)
(loni skončil na 5. místě)

Jan Jelínek

Stálice defenzivy a jeden z nejvýraznějších českých obránců změnil v průběhu léta prostředí. Z Vítkovic, se kterými triumfoval v poháru, a které jako kapitán dovedl do superfinále, odešel do Finska. I když se trochu ztratil z očí, a hraje možná v týmu, který úplně nezáří, nabral nové zkušenosti. V reprezentaci patřil k těm, kteří nezklamali.

5. Matěj Jendrišák (TJ JM Chodov)

(loni skončil na 2. místě)

Matej Jendrišák

Bombarďák z Chodova září zápas co zápas. Zatím ale ještě nedokázal načasovat formu na nejdůležitější zápasy a akce sezony. Tým z pražského Jižního města čeká na úspěch. Reprezentace ale ví, že jí pomalu roste nová silná osobnost. Možná, že až dostane i v národním týmu parťáky na míru, začne jeho hvězda zářit naplno.

6. Martin Richter (Tatran Střešovice)
(loni skončil mimo TOP 10)

Martin Richter

V sezoně, kdy se zdravotně trápil střešovický kapitán Fridrich, navlékl kapitánskou pásku a odtáhl cestu Tatranu do superfinále. Tam sice nechal zazářit svého parťáka a válečného veterána. Velmi dobře hrál i ve druhé polovině sezony a vedle něj se zformovala nová první formace Střešovic. Martin Richter režíruje hru křídel Jana Natova a Marka Vávry, nejnebezpečnějšího útoku extraligy.

7. Petr Kološ (1. SC WOOW Vítkovice)
(loni skončil mimo TOP 10)

Petr Kološ

Už si bez něj snad ani neumíme představit vítkovickou sestavu. Z Petra Kološe se stal postupem doby univerzál. Své tradiční místo coby rozehrávač v obranných řadách, umí ale zahrát i na centru. Extraliga možná nemá lepšího hráče, co se týče přehledu na hřišti.

8. Vojtěch Skalík (Rychenberg, GC Curych, Švýcarsko)
(loni skončil na 4. místě)

Vojtěch Skalík

Pan střelec na mistrovství světa českému národnímu týmu chyběl výrazně. Góly střílel jako na běžícím páse jak v Rychenbergu, tak i v GC Curych, kam přestoupil v létě. Změna prostředí mu nedělala problém. Kvůli zlomenému zápěstí však přišel o vrchol sezony.

9. Aleš Zálesný (Tigers Langnau, Gordola, Švýcarsko)
(loni skončil mimo TOP 10)

Aleš Zálesný

Sebevědomý forvard hrál poslední zápasy za reprezentaci, chtěl se rozloučit úspěchem. První půlku sezony ještě válel za Langnau, ve druhé už se soustředil jen na národní tým. Navzdory pauze, nechal na hřišti vše, bylo ho plné hřiště.

10. Michal Podhráský (Tatran Střešovice)

(loni skončil mimo TOP 10)

Michal Podhráský

Poctivý střešovický obránce si udržel formu po celý rok, a i když nepatřil do reprezentačního výběru, mezi TOP 10 českých hráčů patří i kvůli tomu, že je stabilním kamenem sestavy mistrovského Tatranu.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*