16. 1. 2013 Superliga (16) KOMENTÁŘŮ

Chystá se derby. Boleslav se může přiblížit čelu tabulky, Liberec posílil Derka

 



Mladá Boleslav má šanci na nápravu nedělní porážky, kterou utržila v Brně. V rámci televizního duelu vyzve na domácí půdě Liberec a v případě vítězství se může na jeden bod přiblížit prvním dvěma týmům extraligové tabulky. Naopak Liberec se nachází na samém dně, ale jeho situace není zcela beznadějná. Zápas začíná ve čtvrtek v osm hodin večer.

Boleslav o víkendu nechala všechny body v Brně, kde padla 6:5. Domácí Bulldogs si na konci první a na začátku druhé třetiny vytvořili rozhodující náskok, který si už do konce zápasu uchránili. Boleslav tak prohrála potřetí v letošním ročníku.

Nyní se však v derby střetne s Libercem, posledním týmem tabulky, který  sice v posledním kole odehrál poměrně vyrovnanou partii s Otrokovicemi, ale nakonec padl 9:11.

Do kádru Severočechů se vrátil zkušený David Derka. Staronová posila naposledy nastoupila koncem října za pražské Bohemians. „Po skoro dvou měsících nic nedělání mi chybělo kolektivní sportování a lákalo mě zahrát si s mými bývalými svěřenci. Rád bych jim ještě předal několik rad, které jsem získal za těch 11 let strávených v nejvyšší soutěži,“ okomentoval svůj návrat do Liberce Derka.

Liberec na tom však není nejlépe. Nachází se na posledním místě tabulky a boji o záchranu se velmi pravděpodobně nevyhne. „Jsme v situaci, kdy máme všechno ve svých rukou. Čekají nás zápasy pravdy. Hrajeme se všemi týmy, které se nacházejí od šestého do dvanáctého místa,“ nevzdává situaci Derka.

Severočechy v každém zápase střelecky táhnou stejní hráči. Derka však odmítá individuální pojetí hry. „Myslím si, že to je spíše na oko. V Liberci byli vždycky jednotlivci, kteří vyčnívali nad ostatními, ale hra byla vždycky založena na kolektivním pojetí, ze kterého těžili jednotlivci jako v jiných týmech či jiných sportech,“ vysvětluje.

Derku a spol. nečeká v souboji o body nic jednoduchého. Proti nim bude stát Mladá Boleslav, které jde o hodně. V případě vítězství se Středočeši mohou dostat bod za vedoucí tandem. Očekávám klasické derby, ve kterém si nikdo nic nedaruje. Okořeněné několika boleslavskými hráči, kteří dříve působili v libereckém dresu,“ dodal na závěr.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • Audit napsal:

    Tak zítra jasná 2 v sázkovkách – to bude zase balík – tak díky BILLY BOY :-)))))

  • honza napsal:

    no právě proto dáme na domácíí to zas bude tunel :DDDgoodd luck..za pade to tam jdu hodit 😀

  • Kritik napsal:

    Jestli bude hrát Válka v zakladu tak jasná sázka na Liberec 😀

  • kikin napsal:

    „Boleslav o víkendu nechala všechny body v Liberci“ co to zase kur** je??? kéž by si to po sobě občas někdo přečetl.. A Derka posila? to je taky nějaký omyl ne?:-))) přišel Derka to je jak kdyby dva odešli. Hlavně nevím komu chce radit!

  • Dominik napsal:

    Jaké zkušenosti chce předávat? Jak nejlépe vyprasit soupeře…?

  • dery je borec napsal:

    Derka – Boleslav :))

  • max napsal:

    neskutečny TV zapas:-D:-D

  • Breberka napsal:

    výkon pana derky v dnešním zapase? přirovnal bych ho asi ke hře právě vylihleho tučňáka, který neumí pořádně ani chodit, a jediný čím dneska vynikl byla nastavena prdel Petru Salatovi… tím riskoval zranění hráče, který je o na tom herně 10x líp než pan Derka. jestli si někdo dela srandu z ondřeje kozaka měl by k němu připojit určitě i pana Derku.

    • Majkl Džeks iz nat ded napsal:

      Jestli mysíte objektivní kritiku výkonu Ondřeje Kozáka, tak máte tedy pravdu. Z Ondřeje si nikdo srandu nedělá a dělat nebude! Myslím si, že svými výkony v poslední době to potvrzuje a že byl neprávem opomíjený, jak trenerém Jakoubkem, tak Trnavským.

Napsat komentář

*