25. 2. 2013 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Ideál je pořád daleko, říká Fridrich. Tatranu chybí hráči, ale už začíná šlapat

 



Blíží se play off a Tatran se dostává do formy. Také kapitán Milan Fridrich má už kolem sebe zformovanou sestavu, se kterou zvládl poslední play off. Proti Chodovu zařídila druhá lajna Tatranu tři klíčové góly.

Střešovice tak jsou zpátky v boji o první příčku. V pražském derby navíc už naplno fungovala osvědčená spolupráce Ondrušek – Fridrich – von der Pahlen.

„My na tom pořád pracujeme. Těžko říct, není to pořád úplně ideální, chybí nám lehkost v zakončení. Zrovna jednoduše góly nedáváme,“ přiznává však nejzkušenější borec Tatranu.

Výsledky ale Střešovice rozhodně zlepšily, i když sám Fridrich pořád spokojený není.
„Teď to má k ideálu ještě daleko. I dneska tam byla pořád spousta chyb. Máme útlum. Je to i tím, že nemáme tak široký kádr,“ říká tahoun Tatranu.

Právě v šířce kádru je ale možná odpověď na větší výsledkové výkyvy. „Loni jsme měli o pět-šest hráčů víc a mohli jsme vybírat. Dát nějaké dobré hráče třeba i do čtvrté lajny. Teď je menší konkurence, takže se musíme soustředit na to, abychom makali na 100 procent. Když je vyšší hráčská kvalita ve víc hráčích, udělá to docela dost,“ vysvětluje Milan Fridrich.

Situace, kterou Tatran prochází na začátku roku, se ale opakuje. „Je to asi už poslední dvě sezóny. Je to dané i tím, že tam máme podobný los a na konci byli těžší soupeři. Má to nějaký psychologický vývoj. Protože máme dva a až tři vrcholy v sezoně, a tak míváme slabší leden,“ říká velezkušený matador.

Poslední dva zápasy ale vyšly. Střešovice se vrací k základům a úspěšné jsou díky vlastním zbraním. „My se snažíme hrát vlastní hru. Jde spíš o to, jak zodpovědně k tomu přistoupíme. V některých zápasech jsme nedělali 100 procent práce dozadu. Ale teď s Vítkovicema a i s Chodovem to bylo vidět,“ říká Milan Fridrich.

Sám ale ví, že dvěma vítězstvími nad hlavními rivaly ještě sezona nekončí: „Samozřejmě už teď je cítit tlak, ale to důležitější nás teprve čeká. Věřím, že ta střelecká forma a výbušnost přijde právě v play off.“


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*