6. 3. 2013 Superliga (58) KOMENTÁŘŮ

Čtvrtfinále 1: BOLESLAV – OTROKOVICE 6:5pp

 



Mladá Boleslav nakročila vítězně do čtvrtfinálové série play off. Na domácí půdě zdolala Otrokovice 6:5 v prodloužení a v sérii vede 1:0 na zápasy. Jako první vstřelili gól domácí, ale oba soupeři se pak začali o vedení přetahovat. Zápas nakonec musel díky Koňaříkově trefě 42 vteřin před koncem až do prodloužení. V něm po chvíli rozhodl Ekl.

Boleslavští už chtěli konečně prolomit nepříjemnou sérii, která je provází delší dobu. Naposledy se z vítězství v rámci vyřazovací části extraligy radovali v roce 2010.

A byli to právě Středočeši, kteří se jako první dostali do vedení. Uglanov využil volného prostoru na křídle, nahodil míček před branku a bránící Nagy ho nešťastně srazil do vlastní sítě. Otrokovice nenechaly na odpověď čekat dlouho. O pět minut později ze vzduchu uklidil míček do sítě Sovják.

V prostřední části to byla jedna velká přestřelka. Panteři se v úvodu druhé dvacetiminutovky dvakrát dostali do jednobrankového vedení, nicméně druhá polovina třetiny se jim nepovedla. Dva góly Pluhaře a v závěru ještě jeden Ekla znamenaly obrat ve skóre.

Boleslav - Otrokovice 6:5p

Boleslav – Otrokovice 6:5p

Otrokovice ale vítězství svému soupeři jen tak lehce nedarovaly. Ačkoliv byla chvílemi Boleslav lepší, Otrokovice neustále hrozily a zaměstnávaly domácího brankáře Bauera. V úvodu třetí části se hosté dostali na dostřel díky Valčíkově střele. Panthers v závěru vystupňovali svůj tlak, zkusili hru v šesti a 42 sekund před konce zmrazili domácí fanoušky. Koňařík zakončil akci Otrokovic a srovnal na 5:5.

Zápas musel rozhodnout nastavený čas. Po 22 vteřinách vyslal Ekl povedenou střelu od mantinelu a rozjásal domácí tým.

1. utkání čtvrtfinále:
Mladá Boleslav – Panthers Otrokovice 6:5 (1:1, 4:2, 0:2 – 1:0) po prodl.
Branky: 11. Uglanov (Bouška), 26. Novotný (Fojta), 30. Pluhař (Ekl), 32. Pluhař (Novák), 40. Ekl (Novotný), 61. Ekl (Pluhař) – 16. Sovják (Vaněk), 22. Uhrinovský (Petřík), 27. Uhrinovský (Janča), 41. Valčík (Koňařík), 60. Koňařík (Ťopek). Rozhodčí: Kulhánek, Michálek. Vyloučení: 1:1. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 558.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • Karel napsal:

    Posilam vsem,co jsem poslal na ČFBU :
    Vážená DK ČFBU,
    podávám podnět k disciplinárnímu řízení s hráčem Mladé Boleslavi Petrem Novotným. V 17.minutě 2.třetiny (16:36)dnešního utkání play off autocont extraligy mezi MB a Otrokovicemi se zmiňovaný hráč dopustil přestupku 617/2 a měl být vyloučen do konce utkání 3. Přestupek – úmyslné kopnutí levým kolenem do soupeře mimo balon.
    Děkuji za důkladné prošetření přestupku a věřím, že mi dáte za pravdu.
    S úctou,

  • Lamy napsal:

    pekna prasarna….

  • Lamy napsal:

    blbec, kdyz vi, ze to toci televize…

  • Marek Vrana napsal:

    Neskutecny co predvedl Novotny, nechapu jak si tohle muze dovolit v televizi. To ze je takovy prase se vi dlouho, ale co je moc.. jinak kdyz se podivate na zakroky Studenyho, tak to taky nema moc v hlavicce srovnany..

  • pan okurka napsal:

    co bylo špatného na zákrocích Studeného? Bylo to tvrdé, ale férové. Dokud budeme brečet nad těmito zákroky, tak se florbal v ČR moc neposune. Jinak to co udělal Novotný samozřejmě fair play nebylo, ale nevěřím, že by to udělal jen tak náhodnému hráči. Muselo tam něco být předtím, co kamery nezachytily. Každý z Vás kdo se tady nad tím zákrokem rozčiluje by měl projevit trochu sebereflexe a promítnout si v hlavě zda se někdy v zápase nezachoval podobně. Tím to ale neschvaluji, byla to blbost a on to ví…

    • Marek napsal:

      Já bych možná hledal rozdíl mezi slovy tvrdý a úmyslný. Na hráče, který je u mantinelu bez držení míčku, mi přijde opakovaný zákrok pomocí loktu trochu nepřiměřený. Jinak co se týče Novotného ?Ono to asi nebude poprvé co se takhle projevuje, že?

    • Johny 69 napsal:

      myslíš to, jak ho Vaněk předtím 2x předběhl a ciste mu vzal míček? Jo tak to je presne ten duvod pro takovýhle blikanec. Nejhorší na tom je, ze pan rozhodčí stoji 2m od toho. Taky doufám, ze tohle bude mit nějakou dohru, nejen pro samotného hráče, ale taky sudího.

  • mamba napsal:

    Pane Okurka,
    takže necháme takové zákroky bez povšimnutí a tak se florbal posune? Hráč Novotného kvalit by si takový zákrok neměl dovolit. Uvidíme, jaká reakce přijde od DK ČFbU. Já myslím, že se to klasicky zamete pod koberec.

    • pan okurka napsal:

      pletete hrušky s jabkama. Bez povšimnutí bych rozhodně nechal zákroky Studeného, šlo pouze o čistý důraz na hráče s balonem, nevidim v tom nic špatného. O Novotného faulu jsem psal něco jiného, tak prosím lépe číst a nepřekrucovat

  • H.H. napsal:

    Necekejte od unie zadnou aktivitu, ti si to ani nectou. Tady zadnou spravedlnost necekejte. Je to banda ubozaku, ktera si hraje na velke pany a nezajima je, co se deje na hristi. Nevim, co uz by se muselo stat, aby nejak zakrocili. Kazdy at si udela o Novotnem svuj obrazek, ale takove zakroky do fairplay nepatri! Byl jsem na hale a zakrok jsem videl, kdyby to bylo nechtene, tak se alespon omluvi, ale neudelal ani to, coz vypovida o jeho mentalite. Panove z unie, mate sanci se ukazat……..

    • Germo napsal:

      Zápas jsem neviděl, ale pokud chcete podat podnět k DK, tak to udělejte napřímo, namísto toho plkání tady. Oni nebudou jednat na základě anonymních článků pod diskuzí. Můžeme si o unii myslet, co chceme, ale pokud to vy nebo Karel nepošlete tam, kde by to bejt mělo, těžko se něco bude dít (teda pokud už to DK neřeší, nebo se k tomu chystá). Ale chápu, že je pohodlnější sem jen tak něco napsat, než zkusit tý „bandě ubožáků“ v něčem trochu pomoct, když už tu voláme po spravedlnosti, že???

      • fgjka napsal:

        Vždyť Karel psal, že to poslal přímo DK a ještě to píše i sem…

        • Germo napsal:

          Moje chyba, omlouvám se… Jen mě nakrklo, že ten pán nade mnou už takhle hnedka odsuzuje, aniž by pro to cokoliv udělal. Může taky dát podnět za sebe, aby bylo vidět, že si to někdo nevycucal jen tak z prstu. Ještě jednou omluva Karlovi…

          • fgjka napsal:

            Nic se přece nestalo a to rozhořčení chápu.

          • ronyk napsal:

            Když tě přetáhnu holí taky se ti podstatně nic nestane, ale budeš řvát jako protrženej.

          • fgjka napsal:

            Slovy „nic se přece nestalo“ jsem regoval na Germovo „Moje chyba, omlouvám se…“.

  • Radek napsal:

    Jsem zvědavý jak se k tomu postaví Unie.

  • Lubos napsal:

    Když tu čtu ty komentáře tak se musim smát. Ano byl to tvrdý zákrok a asi měl být vyloučen, ale vy tu zněj děláte vraha! Rozhodčí si stim poradil tak jak si stim poradil a byla to chyba nicméně těch chyb bylo víc neuznaný gól sekery čisté zákroky po kterých přišlo vyloučení. Ale i tak si dovolím tvrdit že rozhodčí zvlád zápas celkem dobře. Takže děláte z komára velblouda!!

  • BB napsal:

    Nejde o chyby rozhodčích, nejde o neuznaný gol, nejde o sekání..Jde přeci o to, aby zákroky mimo hru, zákroky,které mohou (nemusí) zranit protihráče, ve florbalu nebyly.Každý může mít svoje blikance,ale pak musí přijít trest..Nemávejme nad takovými zákroky rukou..Prostě nepatří nejen do florbalu..do žádnýho sportu..Vraha z něj nikdo nedělá..Musí být potrestán,aby si uvědomil,že tohle se nedělá..Jestli to má být jeden nebo pět zápasů je věc DK..

  • xm napsal:

    Rozhodčí celkem dost slabota:
    1) Novotný hrubý a nesportovní zákrkok mimo hru, tj. minimálně 5 min. – neudělen žádný trest
    2) 2 vyloučení – jedno jasná chyba, další cca 4 – 5 trestů neuděleno (největší chyba držení Koňaříka za dres 3 minuty před koncem)
    3) neuznaný Bouškův gól – těžká záležitost, ale prostě to byl gól
    4) podle mě nezvládnutý zápas ze strany arbitrů
    5) už by neměli pískat play-off

  • john napsal:

    já bych to DK nedával, oni jsou tak nezávislí, že jsou schopni potrestat Vaňka, že fauloval stehnem Novotného

    kdo si pamatuje případ krvavého zranění Tomašíka a následné šarvátky, kde byl v obou případech aktérem Novotný, tak připomínám, že DK Novotnému neudělila žádný trest (odseděl si pouze 1 zápas za ČK3)

  • Terka napsal:

    Jasně, a rovnou může Unie prozkoumat a potrestat rozhodčí za vyloučení Novotného, které být vůbec nemělo a gól Boušky, který naopak byl.

    • divak napsal:

      Huso co to tu pleteš Novotný se chová jako prase a basta !!!

      • Terka napsal:

        Nemusíš urážet, Ty housere!
        Ano, bylo to zbytečné a ošklivé gesto, to nepopírám, jen říkám, že věcí, které by se mohli trestat a řešit, je daleko víc.

    • Karel S. napsal:

      To klidně může..Neuznaný gol ani vyloučení nemůže hráče zranit.Nebo chceš mít ve florbale takové zákroky ala Novotný?Úmyslně ho mimo balon nakopnul kolenem.Je dobře,že Vaněk dostal jen koňara a nedostal na koleno..Prostě se hráči musí respektovat a uvědomit si, že mohou zranit a vyřadit třeba na pár měsíců..

      • pan okurka napsal:

        ale prosimtě, kdyby ho chtěl kopnout do kolena asi by to udělal, nemyslíš? Ten koňar byl poměrně dost precizně provedenej, nic hrozného se mu stát nemohlo. Ale pro hnidopichy ještě jednou opakuji: ten zákrok odsuzuju a nezastávám se ho, jen z toho nedělejte něco co to vůbec nebylo

        • hrošík napsal:

          měl jsem z koňaru krevní výron z kvadricepsu…úplně na kosti – řešeno operací – drenáží, byl jsem tři měsíce bez chůze, nemyslím si, že tvrzení „nic se mu stát nemohlo“ je pravdivý 😉

          • Terka napsal:

            Miláčku, ale nestalo se Ti to takhle :* a jak se tady píše, nešel do toho s úmyslem ho odrovnat, ale uznáváme všichni, že to nebylo hezké, ale nebudeme ho tady vraždit, nesportovních okamžiků se stává na hřišti více a tak nevím, proč najednou chcete trestat teď a zrovna jeho.

          • Lev napsal:

            Nikdo ho tady nevraždí, jen by neměl uniknout dodatečnému trestu. Tyhle zákroky si na nejvyšší úrovni našeho florbalu nikdo nedovolí a u něj to bohužel není poprvé kdy se takhle předvedl.

            Takže absolutně necháptu tvé pohnutky ho tady obhajovat když je věc naprosto jasná.

  • divák napsal:

    Co vám všem ten Novotný asi udělal…..? 90% z vás všech tady asi nikdy nesportovalo a už vůbec ne na nějaké vyšší úrovni. Jinak by jste se nemohli takto vyjadřovat….. Někoho urážet, to je děsný hrdinství….. Dle mého názoru zde píší jen fanoušci Otrokovic zdrceni porážkou…..! A Novotný je snadná a jasně definovatelná příčina…..! Připomímám že prohra je jen prohra…..

    • rhem napsal:

      myslím že s 90% jsi to trochu přehnal(myslím, že většina zdejších diskutujících florbal na nějaké úrovni hraje, nebo hrála ;)…Novotný jako hráč se mi vždycky líbil, měl moje sympatie také jako kapitán, ale včerejškem mě hodně zklamal..udělat někdo takový zákeřný faul na mě, tak bych asi nervy na uzdě neudržel a šel si to vyříkat slovně s rozhodčím a nebo rovnou s hráčem a to jsem na hřišti opravdu klidný člověk…takové fauly bych očekával spíš v nižších regionálních soutěžích kde rozhodčí nemají takovou úroveň než v extralize(a když už se takový faul vyskytne a rozhodčí ho nezapíská z důvodů že to neviděl, tak by ho měla rozhodně řešit DK!

    • panther napsal:

      Nejde o prohru, jde o to, že toto se prostě při zápase nedělá. Pokud to všichni přejdou jako běžný zákrok, příště se může stát, že Novotný někoho zraní úmyslně tak, že dotyčný ukončí kariéru. Proto ty rozhořčené příspěvky a jako hráč Otrokovic můžu ujistit, že se nejedná pouze o naše fanoušky 🙂

  • zarety napsal:

    Kazdopadne za fanclub Otrokovic mohu slibit ze mr. Novotného, pokud nastoupí pristi tyden, ceka peklo na zemi. Bourliva atmosfera, ktera byla zminena, je velmi slaba charakteristika toho co tu nastane.

    • Belzebub z pekla napsal:

      Já vyžaduji trest smrti, jinak nebude spravedlnosti učiněno zadost….gilotina nebo oběšením je dle mého adekvátní. Upřímně, kdyby to udělal šmudla ze čvrté pětky asi agitovat nebudeš, čili chop se funkce odboráře, čeká tě slunná budoucnost a tvé krvavé otrokovické srdce bude spát v pokoji. Howgh 🙂

  • fanda napsal:

    to , co realizoval novotný v inkriminovaném zákroku na vaňka, je neomluvitelné … byl to zákrok zcela mimo hru, bez držení míčku, zákeřný, nepřiměřeně tvrdý až brutální… jestli k tomu svaz nezaujme stanovisko a nebude to řešit , můžeme se mu již v tomto play-off takový postoj škaredě vymstít

Napsat komentář

*