Reprezentační obránce Lukáš Nesměrák se svým Libercem bojuje o lepší místo v tabulce do závěrečných bojů a popisuje atmosféru, která panuje v kabině. Dále také prozrazuje svůj názor na dění v reprezentaci.
20. 2. 2009 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Lukáš Nesměrák: Škodí to hlavně jménu našeho sportu

 



Lukáši, je za vámi dvacet zápasů a patří vám osmá příčka. Není to pod vaše očekávání, které jste měl před sezonou?
Myslím, že to pod mé očekávání není, protože jsem předpokládal, že letošní sezona bude po úspěšné předchozí určitě těžší. Vypadá to, že získáme dokonce ještě více bodů než vloni. Ještě však není dohráno a my bychom se vítězstvími proti Havířovu a Chodovu, i s nepřemožitelným a nezničitelným Honzou Barákem, chtěli posunout na šesté místo, abychom nenarazili na rozjeté Vítkovice nebo velezkušený Tatran.

V posledním kole jste přivítali první Vítkovice, které jsou na tom letos opravdu výborně. Jak to, že přehráli i vás?
Připadalo mi to, jako naše reprezentační utkání v Kuopiu. Byly vždy o myšlenku napřed, byly rychlejší a hlavně jsme jim svým nedůrazem vše ještě usnadnili. Hráli opravdu výborně. Musím přiznat, že jsem se na lavičce hodně trápil, že jsem nemohl pomoci. Pokud je potkáme v play-off, budou to mít o hodně těžší, už víme jak na ně. (smích)

Jaká panuje atmosféra ve vašem týmu?
Myslím, že „nálož“ od Vítkovic nám pomůže se vrátit zase trošku na zem před play-off. Vždycky jsme se po takové prohře dokázali rychle otřepat a předvést skvělý výkon a doufám, že to tak bude i tentokrát v Havířově.

Bavili jste se s hráči o konečném umístění v extralize?
Máme sázku s naším realizačním týmem. Pokud postoupíme do semifinále play-off, tak poběží Pražský maraton, pokud se nám to nepovede, budeme ho muset běžet my.

Teď se odpoutáme od ligy a přejdeme k reprezentaci. Jaký máte názor na dění
okolo reprezentačního trenéra?

Musím přiznat, že jsem celým příběhem hodně zklamaný. Mezi prsty nám utíká vše pozitivní z Mistrovství světa a škodí to hlavně jménu našeho sportu. Všichni trenéři, co měli plno řečí, co by se jak mělo dělat a podobně, najednou začali couvat před odpovědností, kterou sebou role reprezentačního trenéra přináší. Teď se teprve ukazuje, jak je pro český florbal Zdeněk Skružný důležitý a nepostradatelný, a kolik obětovali spolu s Davidem Zlatníkem svého volného času. Spousta rádoby odborníků v různých komisích bez jakýchkoliv mezinárodních zkušeností najednou neví, kam couvnout.

Foto: Archiv www.florbal.cz


Autor: Jan Pádr



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*