21. 3. 2013 Superliga (9) KOMENTÁŘŮ

Lukáš Nesměrák oslavil návrat na hřiště dvěma výhrami

 



Liberec se většinu času v základní části potácel na posledních příčkách. Nyní ale povstal a vede v 1. kole play down nad Spartou 2:0 na zápasy. Severočeši navíc přivítali v sestavě staronovou posilu. Na hřiště se vrátil Lukáš Nesměrák, který letos vedl tým pouze z lavičky. Liberec po jeho návratu oživl a chybí mu jen jeden krok k záchraně.

Nesměrák naposledy nastoupil k extraligovému zápasu loni, kdy Liberec rovněž bojoval o záchranu. „Zpět na hřiště mě přiměl nedostatek zkušených obránců, které právě v play down tým potřebuje. Někteří kluci za mnou už od Vánoc chodili, jestli se nechci vrátit a podobně. Můj návrat byl to, co jsem opravdu nejméně chtěl. Jenže jsme ze zvláštních důvodů přišli o jednoho dobrého obránce,“ vysvětluje okolnosti svého návratu.

To, že si znova oblékl dres, tedy nebere jako ideální variantu, ale vynutila si to situace. „Z trenérského hlediska je hráč-trenér špatně. Ale já vždycky nekoukal na to, co si myslí ostatní. Chci pro záchranu extraligy udělat vše. A jestli mám být za blbce a ligu zachráníme, tak klidně budu. Navíc mám skvělé asistenty Tomáše Fialu a Libora Dingu,“ přidává.

Téměř roční absence by se projevila na každém. „Byl jsem určitě dlouhou dobu mimo. Chtěl jsem dát tělu pauzu po těch letech extrémní zátěže. Po dvou zápasech mě samozřejmě bolí úplně všechno. Ale nejsem typ, co by kvůli tomu něco vzdával. Samozřejmě jsem měl strach, jak mi to půjde s hokejkou… Určitě to není ideální, ale dá se řici, že jsem se mile překvapil,“ popsal s úsměvem své dojmy z prvních dvou startů po roční pauze.

Rovněž se rozhovořil o své roli v týmu. Kdo by ho čekal v první pětce, bude se mýlit. „Prakticky celou sezonu jsme hráli na dvě pětky a potřebovali jsme hru roztáhnout na tři. Můj úkol byl stabilizovat hru třetí lajny, dát jí řád, připravit volné údery. Zatím máme kladnou +/- bilanci, takže se to zatím daří. Můj úkol je samozřejmě i v oslabení, kde mohu uplatnit své zkušenosti,“ popisuje svou úlohu v mužstvu.

Liberec vede 2:0 na zápasy a v následujícím utkání bude mít výhodu domácího prostředí. „Oba zápasy jsme zahráli dobře takticky. Hráli jsme přesně to, co jsme potřebovali. Kdybychom ve druhém zápase proměňovali vyložené šance, mohli jsme zápas v klidu dohrát. Nakonec jsme ale potřebovali trošku štěstí a dotáhli zápas do vítězného konce až v prodloužení,“ dodal na závěr.

Liberec vyzve Spartu na domácí půdě v sobotu od dvaceti hodin. Výhra bude znamenat definitivní záchranu v tomto ročníku. Loni se Severočeši zachránili až v baráži.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*