18. 4. 2013 Superliga (44) KOMENTÁŘŮ

Brácho, nejdu tam! David bude hrát o zlato, Michal to nechce ani vidět

 



Jsou to bratři. Vyrůstali spolu a pokud to jde, tak táta s mámou chodí na každý jejich vzájemný zápas. Loni hrál Superfinále Michal a s Tatranem vyhrál. Letos si ho zahraje David s Chodovem. Brácha se ale radši koukat nepůjde…

Tatran se stejně jako před dvěma lety potkal s Chodovem v semifinále a i když vedl 2:0 na zápasy, nakonec po čtyřech prohrách vypadl. Poprvé v historii někdo vyřadil Střešovice před branami finále.

Bratrský souboj tentokrát vyhrál David. Ten, který má na Chodově na starosti nikdy nedoceněnou černou práci. Borec ze třetí lajny, který nikdy neměl tu šanci zahrát si za reprezentaci.

„Jen jsme se objali a já mu poděkoval za sérii. On mi popřál hodně štěstí a ať Vítkovice porazíme,“ popisuje okamžiky, které nastaly bezprostředně po konci semifinálové série.

Fotka bratrského objetí se stala symbolem vypjaté série mezi pražskými rivaly.

Jenže střešovický Michal, který patří do reprezentačního týmu a hraje ve Střešovicích každou přesilovku, tu chvíli prožíval o poznání hůře. Aby ne. Odpovědnost za výsledky patnáctinásobného mistra nesl po prohře velmi těžce.

„Po zápase jsem bráchovi popřál hodně štěstí do finále. On mě, pokud vím, nic. Dál jsme se nebavili,“ říká Michal Podhráský.

Borci ze Střešovic se rozhodli, že bronzové medaile na ploše O2 arény nepřevezmou. Ne snad, že by si jich nevážili, ale prostě se jim do O2 areny vůbec nechce. Nechtějí sledovat zápas, který tak toužili hrát.

„Nemůžu mluvit za ostatní, ale já rozhodně nepůjdu,“ říká Michal Podhráský. Den, kdy florbal patří všem, na to se v Tatranu nehraje. Spousta hráčů týmu měla pro své známé už nachystané lístky, ale nakonec je nabízela jiným.

Michal tak Davida v jeho snažení na tribuně rozhodně nepodpoří. A bude jen na dálku sledovat, zda mu bratr ve zisku zlatých medailí neuteče. David má z dávného působení v Tatranu tři mistrovské tituly, mladší Michal z posledních tří sezon také tři zlata. Takže to po sobotě může být mezi bratry 4:3. I když, jak říká Michal: „Je to jeden zápas, ten může skončit jakkoliv.“


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • brneni napsal:

    si snad delaji sranu… doufam ze ma unie nachystanou pokutu ze soutezni kauce za neprevziti medaili a ze uz panove maji v hlavach nejakou zmenu pravidel aby se uz nikdy neopakovalo, ze tatran nebude ve finale…
    tak se asi hold musi kluci naucit i prohravat… fakt nechapu, vsichni nadceni ze svatek florbalu a tatran = symbol ceskeho florbalu to sabotuje… ano krasny priklad… za tady to jim vsem preju aby se od tohoto roku uz mohli na superfinale jen divat…

    • Modo napsal:

      Neprskej idiote

      • ... napsal:

        má pravdu 🙂

      • david napsal:

        co mu nadavas? vzdyt ma pravdu.. proboha! to jsou fakt arogantni namysleny frajirci… at si do medii blekotaj co chtej, stejne kecaj a vedi proc… tohle by nikdo z nich do medii nerekl, protoze by vypadal jako trouba.. a stejne tak vypadaj… pokud se povazujou za florbalovy ikony, at se jdou podivat na zapas dvou tymu, kter se tam zaslouzene dostali… kdyz neni nekdo schopnej se jit podivat ani na brachu, tak je u me fakt neprejici a zavistivej… tatran se rozhodl, ze si medaile neprevezme… tak si treba pobrecte, kdyz nedokazete ocenit i skvele treti misto… holt kdyz nejste ve finale, asi jste na to nemeli…

    • Dave napsal:

      Myslim si ze to je jeste rozhovor kde vladnou trosku emoce. Ale zkuste se trosku vzit do kuze nekoho kdo neco chtel dokazat a nepovedlo se mu to. Vy by jste chteli koukat treba jak nekdo nekde je namisto toho aby jste tam byli vy? Prijde mi ze tady nikdy nikdo nic nedokazal s tech co tady pisou a proto nemuzete ani pochopit jak se clovek citi kdyz neuspeje.

      • Kik napsal:

        přesně tak.

      • s napsal:

        Vždyť je to podobná situace, jak kdyby tým, kterej prohraje ve finále, se po zápase sbalil a odešel bez převzetí medajlí.. Já bych se na bráchu určitě podívat šel a fandil bych mu!

      • Jiri9 napsal:

        Co to povídáš? Nejde se podívat na svého bratra. Čert vem všechny sportovní aspekty. Nejde podpořit vlastní rodinu.

    • kuba napsal:

      kdyby sis o tom přečetl více článků, tak by si věděl že oni si medaile převezmou, pouze nechcou žádný ceremoniál, který nechce ani boleslav a ani loni žádný ceremoniál nebyl 🙂

  • lukáš napsal:

    Jasne a nechaj si ty medaile poslat postou, to me teda kluci zklamali. Fandil jsem jim, ale ted jsou opravdu arogantni a nevdecny a je to ostuda!

  • Michal napsal:

    Modo ty troubo nevim jestli mas brachu nebo ne, ale ty by si se kvuli tomu ze jeden z vas vyhral nesel na brachu podivat???? To si slusnej kanon….:)

  • anonymous napsal:

    Doufám, že tento článek (a hlavně vyjádření v něm) je myšlen pouze jako vtip. V opačném případě bude tímto činem všem spekulantům potvrzeno, že mužský A tým Tatranu Střešovice je jenom banda namyšlených frajírků (což je ostatně příčina jejich „neúspěchu“ v podobě bronzu). Uvidíme, zda se alespoň ČFbU zachová správně a jejich nedůstojné zacházení s florbalovým svátkem bude patřičně potrestáno.

    • david napsal:

      Já doufám, jelikož mě to fakt zarazilo… takovýhle jednání jsem od nich nečekal… čekal jsem, že se s pokorou zůčastní tohoto florbalového svátku.

      „Spousta hráčů týmu měla pro své známé už nachystané lístky, ale nakonec je nabízela jiným.“

      A co si myslíte? Že Tatran přejede každýho a že jste nesmrtelný? Váš problém, ale nebojím se, že byste ty lístky neudali.

      • omluva Tatranu napsal:

        Ze neumi Tatran prohravat, nebo nevedi jak se po vyrazeni spravne a predpisove chovat? No a kdy se to jako meli naucit?
        Je to napoprve, omluvte je.

        Ono se to lehce radi a machruje vsem priznivcum tymu co si to doted trenovali 15-20 let kazdou sezonu 😉

  • honzík napsal:

    fakt bulvár tenhle server…

  • Petr napsal:

    Prosim pekne vsechny, co neprevzeti bronzovych medaily na superfinale odsoudili, aby mi sem napsali priklad jedne souteze, kde je na finale 10 000 divaku a porazeny semifinalista tam dela prestavkovy program.

    Dekuji a za sebe rikam, ze je to neskutecna ptakovina od CFbU, ktera by mela lidi na superfinale opravdu bavit. Panove, staci se zamyslet.

    Petr

  • Jan Tleskač napsal:

    Souhlas s Petrem. To je jako kdyby třeba na 7 finálový zápas NHL měli přijít všichni hráči NHL, nebo lepší příklad, když naši vypadnou na MS v hokeji v semifinále, tak se všichni půjdou na finále aspoň podívat. Blbost, v jejich kůži bych se asi taky mrknul jen na výsledek a na zápas nikdy v létě z archivu. 🙂 Kdyby byl florbal trochu profi, vždy by měli být na hale připraveny medaile, už jen při poteciální šanci, že se po zápase budou vydávat, neříkám v mládeži, ale v nejvyšší soutěži určitě.

    • X napsal:

      souhlas. Ty medaile měly být připraveny po zápase. Navíc když bylo zřejmé, že Tatran vypadne-li je zcela jistě třetí…..Třeba si představte, že by třetí byly Vítkovice…dost pochybuji, že ty by se sebraly, na vlastní náklad jeli do Prahy a zpět kvůli dvouminutovému předání medailí v rámci doprovodného programu o přestávce….to mi spíše přijde i nedůstojné.

  • pettra napsal:

    Nesouasim 50% lidi na tomhe utkani jsou hraci jinych celku kdyby kazdy udelal stejnegesto jako tatran tak tam neni 10000 ale 3000 myslim kdyby kazdy hrac rekl ze nejde protoze vypadl z ligy ,ze ctvrfinale atd

    • Jan Tleskač napsal:

      Takže ať žije komunismus. Dáme příkaz, všichni na finále pod sankcí pokutou, či vězení a pak se budeme plácat po rameni, jaké tu trháme rekordy v náštěvě. 😀

      • pettra napsal:

        Tak jsem to nemyslela ale nejak to tak je pokud chces florbal popularizovat musi se na ton podilet kazdy ..navic sam prirovnani ms v hokeji historie kdyz jeste nebylo play off taky si po poslednim zapase sel kazdy pro medaile 3,2 i1

    • pro pettra i ostatni napsal:

      no taky je to cely supergalafinale uplna saskarna, se sportem a sporovnim hlediskem to nema nic spolecnyho, jen si papalasi lesti ego ze usporadaji monstr-akci na ukor dramaticke finalove serie.

      vysledek nahodneho vyberu mistra na konci dlouhe sezony jen snizuje hodnotu takto ziskanych titulu. presne tak tomu bylo vloni.

      kdyby se hralo i supersemifinale a supercvrtfinale byly by finalisti uplne jini :-)))

  • viki27 napsal:

    ať jde tatran do pr…., potrestal bych je tím, že bych ty medaile i celé třetí místo dal boleslavi 😉

    • Sen napsal:

      To by je urcite hrozne mrzelo:D:D Osobne by mi bylo taky nejake treti misto uplne u prdele. Na to se historie nepta. Ta se pta jen na tituly a to Tatran moc dobre vi. Chapu je a je to i pochopitelne.

      • Viki27 napsal:

        Já jakožto florbalista třetí ligy bych byl vůbec rád za to, si moct zahrát extraligu. Třetí místo bych bral všemi dvaceti a to že jsou namyšlení a třeba se cítí ukřivděni, že je rozhodčí neprotlačili do finále, to je trapné!

  • haha napsal:

    to že se tatran rozhodl že si nevezme medaile na place chápu taky bych tam nešel šaškovat s tím souhlasím, ale kdyby mě tam hrál brácha rozhodně bych se šel podívat jak se mu daří, a kdyby vyhrál byl bych první kdo mu jde pogratulovat..jen to ukazuje že je Podhradský idiot 🙂

  • Zelda napsal:

    Přesně tak, tady nejde o medaile, ale o to, podpořit bráchu…

  • Quido napsal:

    1. je kazdeho vec, jestli na SF chce jit nebo ne…
    2. Tatran se zkratka dostal do nove situace, tu nezna a nenaucil se – zatim – prohravat, takze tyhle emoce ( treba i dalsi hrac Tatranu na florbalmag.cz rika, ze tam nepujde ) se daji pochopit, byt to nesvedci uplne o zralosti… Ale opakuji, je to pro ne nova zkusenost, pochopit se to da.
    3. Ze se nejde Majkl podivat na brachu, to uz moc nechapu… Preci jen, je to clen rodiny a je to mozna jednou za zivot.
    4. Ze nejde Michal na SF, kdyz jezdi pravidelne na rookiecamp, ktery s brachou organizuje, kde jsou tihle borci vzorem pro ty prcky, kde tomu vsichni organizatori venuji behem roku hodne casu a energie, to uz teda nechapu

  • Dejv napsal:

    Nechte to bejt 😉 Brácha je první, kdo mi bude gratulovat, pokud se nám to podaří i když se nám to nepodaří, stejně jako jsem loni popřál já jemu. Každý semifinalista byl dotázán, zda si chce během SSF přebrat případný bronz a všichni krom Chodova to odmítli 😉

  • mazej napsal:

    Sorry ale měl jsem tu čest poznat kluky s tatranu a myslím si, že dorazí a korát ještě mají v sobě emoce tak se jim tam zatim nechce

  • Ráďa napsal:

    Michal po tom určitě hodně toužil dostat se do SF a mně by bylo taky hodně líto nedostat se tam a pozorovat svého bratra , se kterým od mala soupeřím jak hraje…. Autor srovnává to, že oba bratři mají 3 zlaté medaile… Michal je v reprezentaci a hraje v první lajně Tatranu… David hraje ,,pouze“ ve 3. lajně a v repre nikdy nebyl… ikdyž nejspíše bude vést na počet zlatých medailý, určitě neni lepší.. jenom jich má víc… to je tak všechno.

  • !! napsal:

    at se s tim tatran konecne srovna, ze je nekdo vyradil, myslim, ze to, ze nejsou po sto letech ve finale, to se dá opravdu prezit, tak delat kvuli tomu takovy cavyky, jako, nejdu se podivat, jeste bych se snad rozbrecel :/ ..jsou fakt trapny.. o malym podhraskym ani nemluvim, namyslenej jak kdyby hral NHL, kdyby mel charakter, jde se podivat a fandit brachovi, kterej byl proste letos stastnejsi, tak jako by to urcite udelal on(respektive delal) lonsky roky……

    • demagogie napsal:

      nerozhodl se tak jeden tym ale vsichni semifinalisti, nesmyslne krome Chodova kterej by zadne medaile ale dostat nemohl.

      Alespon si tam tak poplakali nad stribrem

  • fanda napsal:

    nepřevzetí bronzových medailí bych pochopil u jakéhokoliv týmu z důvodu vzdálenosti – brno, ostrava, otrokovice…u pražského mužstva v žádném případě a každý další důvod je jenom ubohá výmluva… na druhé straně mohla unie zvolit jiný scénář… a to že bratr neuvidí naživo možný zlatý úspěch je jenom jeho problém, možná tak přijde o jedinečný zážitek, který mu žádná televize nemůže zprostředkovat…

  • Aleš Hlavička napsal:

    S pár z vás si dovolím nesouhlasit i když váš názor plně respektuji. Na finále do o2 areny se samozřejmě podívat půjdu. I když jsme po dlouhé době dostali za uši a musíme sportovně přiznat, že po právu, tak nám podle mého názoru nepřísluší, vyplňovat přestávkový program utkání týmů, které byly o něco šťastnější. Když mi někdo bude chtít předat medaili, bude to pro mě čest. Ale kdekoli jinde. Ten zápas patří jim a já se těším na pěkný floriáš z tribuny.
    Právě proto se tohle v žádném jiném sportu neděje a já, spolu s drtivou většinou týmu, které to odmítly, pevně věřím, že se vymyslí důstojná forma i ve florbale.
    A nehledejte všude nějaké zatrpklosti 😉 Je to pořád jenom sport, který děláme všichni pro zábavu, ne proto abychom někoho nenáviděli 😉 Chodov i Vítkovice mají náš respekt a těšíme se s klukama po zápase na pivo.

Napsat komentář

*