26. 6. 2013 Superliga (10) KOMENTÁŘŮ

Potvrzeno! Martin Tokoš ohlásil odchod do Jönköpingu, chce hrát s číslem 10

 



Martin Tokoš se dočkal. Ze švédského Jönköpingu mu přišla smlouva na novou sezonu a bude tak dalším českým florbalistou, který si zahraje prestižní Superligu. Odchod už potvrdil na svém twitterovém účtu a serveru florbal.cz se svěřil s prvními pocity.

V Jönköpingu už před pár týdny potvrdili příchod Tomáše Sladkého, kterého zlákal do týmu finský kouč a dobrý známý z tamperského KooVee Arto Riihimäki. Jenže Sladký bude mít i českého spoluhráče a tým JIK se bude moci opírat na spolupráci parťáků, kteří Vítkovicím pomohli v poslední sezoně k titulu mistra.

Tokošovo angažmá dlouho nebylo jasné, klub zajišťoval podmínky. Nakonec se ale český šikula dočkal. „Jsem rád, že se to povedlo, je to moje první zahraniční angažmá a jsem rád, že je to zrovna ve Švédsku. Už jsem s tím ani moc nepočítal, ale nakonec to dopadlo dobře,“ řekl serveru florbal.cz.

V Jönköpingu by mu mohlo zůstat oblíbené číslo 10, i když na přípravném kempu hrál se dvanáctkou. „Desítku tam nikdo nemá, tak doufám, že mi zůstane,“ usmívá se.

Barvy červenobílého klubu by měl hájit minimálně jednu sezonu, na další má pak klub z Jönköpingu opci. „Včera mi přišla smlouva, čekám ale na večer, až se to potvrdí,“ říká Martin Tokoš. Kontrakt ještě musí potvrdit Meinárodní florbalová federace, novou posilu pak představí i Jönköping.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*