3. 7. 2013 Superliga (9) KOMENTÁŘŮ

Neposlal jsem mail a prý jsem starý, říká Vaculík. Ve Spartě ho nechtějí, Pardubicím by se hodil

 



Pardubice možná uloví novou a docela nečekanou posilu. Dva zápasy na prvním přípravném turnaji sezony odehrál v dresu extraligového nováčka Ondřej Vaculík. Loni sice táhl Future s kapitánskou páskou, ve Spartě mu ale dali najevo, že ho nepotřebují.

Sparta s Future po oznámení spojení zveřejnila kádr hráčů, se kterými chce pro novou sezonu pracovat. Mezi 30 jmény ale chyběl jeden z nejzkušenějších.

„Já myslím, že už to dopředu asi bylo ložené. Důvod, proč o mě nemají zájem, byl prý ten, že jsem do nějakého data neposlal mail, kde bych potvrdil, že tam dál chci pokračovat. Já byl tou dobou na 3 týdny v Mexiku s omezeným přístupem na internet, navíc jsem tu zprávu o zaslání mailu nedostal nijak oficiálně od nikoho z vedení, ale jen zprostředkovaně v soukromé zprávě od Michal Strachoty. Každopádně jsem se neozval a tak jsem na tom seznamu nebyl,“ vysvětluje Ondřej Vaculík posezónní jednání s vedením Sparty.

Ondřej Vaculík

Ondřej Vaculík


„Když jsem se po návratu chtěl zapojit, bylo mi řečeno, že by to vůči ostatním nebylo fér. Nevím. Trenér Adam Kovacs by mě možná chtěl, ale manažer Culka mi potvrdil, že radši budou pracovat s mladšími, byť třeba horšími hráči. Myslím si, že v tom asi bylo spíš i trochu něco osobního, i když moc nevím, proč by k tomu měli důvod,“
dodává florbalista, který už v extralize oblékl dresy pěti týmů.

Na konci června se ale nečekaně objevil na Memoriálu Honzy Civína, a to v dresu Pardubic. „Nechtěl jsem po tomhle incidentu a jednání Sparty se mnou na florbal chvíli myslet, měl jsem alespoň víc času na golf a další aktivity, ale teď přišla nabídka z Pardubic. Mají zájem, takže se budu muset rozhodnout,“ vysvětluje.

Ondřej Vaculík

Ondřej Vaculík

To že by se na východ Čech mohl opravdu přesunout, potvrzuje i trenér Miroslav Janovský. Na turnaji přesvědčil o svých kvalitách. O jeho služby mám zájem. Chci mít v útoku na každém postu čtyři kvalitní hráče a jedno pravé křídlo mi do mozaiky ještě schází. Jsme domluveni, že si během krátké doby ještě sedneme a vše definitivně dořešíme,“ říká pardubický kouč.

Ondřej Vaculík odehrál za Sokoly dva zápasy, ale pochopil, že by jeho pozice v novém týmu nemusela být bezvýznamná. „Hrál jsem s Martnem Zozulákem a Ivem Teichmanem a opravdu mě to docela bavilo. Ten tým je sympatičtější, než jsem si myslel, takže nejdůležitější bude zvážit především otázku dojíždění,“ ví zkušený extraligový matador.

Pardubice s každou účastí v extralize myslí výš, tentokrát mají k dispozici možná nejsilnější tým v historii. Lídrem by měl být Martin Zozulák, s příchodem Vaculíka by možná získaly další bonus v podobě zkušeností.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • Aleš napsal:

    No, tak to jsem zvědavej. Na Memoriálu se mi moc líbily, s tímhle kádrem by nemuselo být play-off utopií

    • fan napsal:

      Taky si říkám…

    • David napsal:

      letos by na play off mohlo stačit „málo“ (spíš méně než minulé roky), Sparta, Bohemians, Liberec, Kladno, Pardubice na tom budou zhruba podobně, podobně na tom bude i oslabená Ostrava a asi i Otrokovice i když udržením Folty by asi nemuseli tolik ztratit. Každopádně šance bude letos o větší.

      • fan napsal:

        Jsem velmi zvědavý na Bohemians. Tam se dějí docela velké věci, tak jsem napnutý, jestli jim to vyjde nebo ne… Celkově se těším na zápasy Liberec – Kladno. Jestli oba týmy budou hrát tak jako minulý rok, tak jich dohraje tak 6 na obou stranách 🙂

  • abcd napsal:

    Hlavně si špatnej a namyšlenej v tom to bude..

Napsat komentář

*