Velmi dramatickou zápletku přineslo čtvrté barážové utkání mezi Bohemians a Znojmem. Utkání dospělo až do prodloužení, ve kterém rozhodl o vítězství Jihomoravanů Petr Ostrý. Vystřelil tak Znojmu právo na účast v elitní české soutěži i pro příští rok.
26. 4. 2009 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Nový znojemský hrdina má jméno Petr Ostrý

 



V nedělním utkání, stejně jako v tom sobotním, šlo Bohemians o přežití. A podle toho do zápasu také Pražané nastoupili. V první třetině se ujali tříbrankového vedení, když se postupně trefili Květoň, Jakoubek a na poslední chvíli urvaná posila Richter.

„Do utkání jsme nastoupili hodně vlažně. Nechali jsme si dát tři hodně laciné branky, což by se nám nemělo stávat,“ kroutil hlavou nad první třetinou hrající kouč Znojma Libor Šťasta.

Vedení pražského celku ovšem Znojmo nesmazalo ani ve druhé třetině. Sice se dostalo na rozdíl dvou branek, ale Bohemka držela před závěrečným dějstvím vedení v poměru 4:2.

Rozuzlení přišlo až v třetí třetině, kdy se střelecky začalo angažovat Znojmo. Nejdříve v přesilovce snížil malý velký muž Martin Peš, jenž potvrdil svou formu v závěrečných bojích. Aby toho nebylo málo, o šest vteřin později srovnal Mikeš a začínalo se od nuly.


Na konci utkání měl rozhodnutí na své čepeli znojemský kapitán Mahr. Postavil se k nařízenému trestnému střílení, ale jen potvrdil nemohoucnost Znojma v exekuci trestných střílení. Když se v samotném závěru neprosadili z přečíslení ani domácí, utkání dospělo do prodloužení.

„Od druhé třetiny jsme naši hru zlepšili a podle mého jsme za to byli odměněni vyrovnáním,“ snažil se krotit pozápasové emoce Šťasta.

Prodloužení dlouhého trvání nemělo. Už ve druhé minutě rozjásal znojemské příznivce Petr Ostrý, jehož střela zapadla za Mückova záda. Znojmo tak slaví záchranu v extralize, Bohemians bude i příští rok hrát druhou nejvyšší českou soutěž.

„Je to nádherný pocit, všechno z nás spadlo. A k tomu gólu? Byl to můj nejdůležitější gól v kariéře,“ pronesl novopečený znojemský hrdina.

Kabinou Bohemians tak zavládlo bezprostřední zklamání. „Za stavu 3:0 jsme se hodně spokojili s výsledkem a pustili Znojmo do hry. Klíčové pak bylo snížení soupeře, a i když jsme dali čtvrtou branku, rozklepali se nám ruce. Pak následovaly dva slepené góly a bylo to s námi špatné,“ zhodnotil zápas prezident klubu FBŠ Bohemians Martin Musil a dodal.

„Nemusíme věšet hlavu. Máme hodně mladý kádr, který by se třeba v extralize trápil. Budeme na sobě pracovat, příští rok budeme silnější a věřím, že v následující sezoně se do extraligy dostaneme.“

Výsledkový servis – 4. utkání:
Stav série 1:3 – Znojmo zůstává v extralize

FBŠ Bohemians Praha – TJ VHS Znojmo 4:5 p (3:0, 1:2, 0:2, 0:1)

Branky: 05:25 Jakub Květoň (Jiří Sládek), 08:56 Jiří Jakoubek, 16:44 Martin Richter (Lukáš Janů), 26:05 Martin Richter (Lukáš Janů) – 21:36 Ondřej Mikeš (Pavel Sláma), 35:26 David Mahr (Petr Sláma), 48:10 Martin Peš (David Mahr), 48:16 Ondřej Mikeš (Petr Ostrý), 61:26 Petr Ostrý (Karel Virgl).

Vyloučení: 2:2

Využití: 0:1

Rozhodčí: Sýkora – Dolanský

Foto: Petr Faraga


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*