17. 9. 2013 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Druhý trenér padl. Sparta odvolala Kovacse, nahradí ho Berka

 



Sparta sáhla k výměně trenéra a je po Brně druhým klubem, který se k tomuto řešení v novém ročníku extraligy odhodlal. Od mužstva byl odvolán dosavadní kouč Adam Kovacs, kterého nahradí Jaroslav Berka. Z vyjádření pražského celku vyplývá, že za odvoláním nestojí pouze nepovedený vstup do nové sezony, ale rovněž rozdílný pohled na vedení A týmu.

Podle vedení klubu mělo Kovacsovo odvolání víc důvodů. „Věděli jsme, že Adam je dobrý trenér, který nicméně vyznává jiný přístup k přípravě a k pojetí florbalu obecně, než o který se u nás snažíme,“ řekl pro klubový web prezident Sparty Michal Kabele.

Za odvoláním tak nemusely nutně stát pouze 2 porážky, které si Pražané připsali v samotném úvodu nového extraligového ročníku. Sparta nejprve obdržela 9 branek na půdě Otrokovic a následně doma nestačila na Mladou Boleslav.

Adama Kovacse na lavičce Sparty nahradí Jaroslav Berka, v současnosti nejmladší extraligový trenér (26 let). Berka do této chvíle působil u týmu jako asistent a rovněž vedl několik mládežnických celků.

Jaroslav Berka, nový trenér pražské Sparty

Jaroslav Berka, nový trenér pražské Sparty

Cenné zkušenosti nasbíral právě u mládeže. „Jarda Berka je autorem koncepce výchovy mládeže a my ho považujeme za jednoho z nejperspektivnějších trenérů v českém florbalu. Má naši plnou důvěru pro dlouhodobou práci s týmem,“ dodal k trenérské výměně Václav Culka mladší, generální manažer klubu.

Odvolaný trenér Adam Kovacs v minulé sezoně vystřídal na lavičce Future Jana Pazderu a týmu se začalo výsledkově dařit. Future to nakonec dotáhli na 5. místo v základní části, následně však play off opustili po čtvrtfinálové sérii s Tatranem.

Kovacs po zániku Future přešel společně s několika hráči právě do Sparty. Po účasti v elitě Czech Open a úvodních 2 extraligových porážkách se však s týmem musí rozloučit.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*