Co dokáže druhý tým z moravskoslezské metropole? Nad ostravským klubem je před každou sezonou velké množství otazníků. Jakou bude mít formu, s čím novým přijde. Zatím to vypadá, že bude ostravský celek znovu vsázet na ofenzivní sílu.
10. 9. 2009 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Před startem sezony: FBC Bix Ostrava

 



Ostravský FBC skončil v loňské sezoně po základní části na šesté příčce a ve čtvrtfinále narazilo na pražský celek SSK Future. Série pro ostravské florbalisty skončila zklamáním. Ostravané vypadli velmi rychle, když prohráli 0:3 na zápasy.

Pepino v posledním sezonách vyklidilo medailové pozice a letos by se na ně rádo vrátilo. „Věřím, že letos budeme bojovat o ty nejvyšší příčky,“ říká před startem nové sezony trenér Jan Holovka. Cíl týmu je jasný, hráči se mají probojovat do play-off a to možná z co možná nejlepší pozice.

V ostravském FBC došlo v létě k několika změnám. Tou nejvýznamnější je odchod dlouholeté opory a kapitána v jedné osobě. Reprezentační obránce Tomáš Chrápek odešel do švýcarského Grünenmattu. To však nebyla jediná změna v kádru kouče Holovky.

Tým potřeboval posílit, což se také stalo. Největší posilou je ofenzivní klenot a vicemistr světa v juniorské kategorii Jiří Curney. Zmíněný borec přišel z Třince, společně s ním zavítal do Ostravy Petr Krzyžánek a Tomáš Wantula, který už v minulosti v Ostravě působil. Do extraligového celku přišla také dvojice hráčů, kteří loni hráli druhou nejvyšší mužskou soutěž za Hrabovou. Jsou jimi zkušený brankář Jakub Mrkva a útočník Lukáš Sedlák.

Důležitý je fakt, že v šestém týmu loňské sezony zůstal lídr a stroj na branky Petr Skácel a zbylí zkušení hráči jakými jsou Kozel, Tříska či Machala. Od Ostravanů se očekávají ofenzivní zápasy plné branek, které jsou bezesporu tahákem na diváky. Kdo už z toho takovou radost nemá jsou trenéři a brankáři.

Tým FBC se během letní pauzy představilo na Czech Open, kde však díru do světa neudělalo. Chuť si svěřenci trenéra Holovky spravili na havířovském turnaji Pegres Cup, který dokázali vyhrát. Hráče z města těžby čeká zajímavý los. V prvních dvou kolech změří síly s ryze pražskými soupeři. V prvním kole přivítají Spartu, ve druhém zajíždějí na půdu svého přemožitele z loňského čtvrtfinále SSK Future.

Soupiska 2009/2010:

Brankáři: Jakub Mrkva, Jan Ogrocki.
Obránci: Miroslav Kozel, Vojtěch Zezulka, Pavel Machala, Jakub Sysala, Petr Krzyžánek, Martin Svoboda, Robin Žydel, Michal Trunkát, Ladoslav Mlynář.
Útočníci: Tomáš Vojtíšek, Petr Skácel, Tomáš Tříska, Josef Čejpa, Tomáš Maier, Dominik Hanic, Tomáš Sikora, Jan Daniš, Jiří Curney, Tomáš Wantula, Radim Polášek, Lukáš Sedlák.

Sestava podle serveru Florbal.cz:


Ogrocki – Machala, Kozel – Polášek, Tříska, Skácel

Foto: Petr Faraga


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*