17. 10. 2013 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Ostravě vládne FBC! Mistr opět prohrál a spadl na 10. místo

 



Ostravské FBC vyhrálo derby těsně 3:2 a poslalo Vítkovice až na 10. příčku! Ve vyrovnaném utkání zářil zejména gólman Jakub Krupa, mistrovský celek dal jen dva góly. Vítěznou trefu zařídil 13 minut před koncem Jakub Plíhal.

První rána, první gól! Ostravské derby načal parádní trefou Gabriel Mertha, který se nerozpakoval a při svém prvním střídání trochu zaskočil gólmana Součka. A ještě než se Vítkovice po dlouhé pauze rozkoukaly, přidalo domácí FBC druhou branku.

To, když hostující obrana sledovala, jak se při nepříliš rychlém protiútoku dostal do zakončení zadák Krzyžanek.

Vítkovice probral až druhý inkasovaný gól a do konce třetiny obléhaly branku FBC. Tlak vniveč nepřišel, po snížení Petra Jankulára se trefil 6 sekund před sirénou i Šebesta a mistr mohl jít do šaten s lepší náladou.

Jenže branky, které Vítkovičtí dali, jim do dalších minut příliš žil do krve nenalily. Ve druhé třetině se hrál opatrný florbal a nikdo nechtěl udělat chybu.

Tu nakonec udělaly Vítkovice, když nechaly domácí mladíky rozehrát akci zpoza brány a Jakub Plíhal mohl skórovat.

Ostrava od té chvíle jen bojovala a bránila hubený náskok, proti trápícím se Vítkovicím to ale stačilo. Tutovku definitivně rozhodnout zápas měl nakonec ještě Mayer, ale zblízka minul. Trnul pak ještě při závěrečné přesilovce Vítkovic. Mistrovský tým ale vyrovnat nedokázal.

Florbalové Ostravě aspoň měsíc vládne FBC, další derby se hraje na Dubině 17. listopadu.

VÝSLEDEK ZÁPASU

OSTRAVA – VÍTKOVICE 3:2


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*