18. 10. 2013 Superliga (1) KOMENTÁŘŮ

RADOMÍR MRÁZEK SKONČIL JAKO TRENÉR VÍTKOVIC

 



Trenér extraligového týmu Vítkovic Radomír Mrázek se rozhodl po konzultaci s vedením klubu na vlastní žádost odstoupit z funkce. O jeho nástupci se v současné době jedná. Informuje o tom klubový web.

Vítkovicím se nevydařil začátek nové sezony. Mistrovský tým oslabil několika odchody do zahraničních lig a po pár týdnech nového soutěžního ročníku se začal trápit střelecky.

V extralize vyhrály Vítkovice naposledy 22. září doma nad Spartou, když ale druhý bod navíc zachraňovaly až v prodloužení. Po neúspěšných zápasech s Bohemians a Otrokovicemi přišel další neúspěch na Poháru mistrů.

Dvě prohry 3:10 s Falunem a 0:9 s finskými Classic znamenaly krutý konec. Na další zápas čekaly Vítkovice až do 17. října, kdy se v derby střetly s FBC Ostrava. Ani tam ale neskončilo trápení a po prohře 2:3 spadl mistrovský celek až průběžné na 10. místo tabulky.

Radomír Mrázek

Radomír Mrázek

Den po prohře s FBC se rozhodl Radomír Mrázek ukončit svojí působnost na postu trenéra. Své rozhodnutí oznámil hráčům na pátečním tréninku. V klubu však nekončí, i nadále zůstává ve vedení klubu.

Za necelých 11 let svého působení u A týmu se se svými svěřenci dostal pětkrát do finále a dvakrát extraligu vyhrál, vlastní i tři ligové bronzy. Jeho nejvýraznějším úspěchem na mezinárodním poli bylo stříbro na Poháru mistrů 2010.

Další zápas hrají Vítkovice v sobotu v Přerově, kde budou bojovat o postup do čtvrtfinálových skupin Poháru České pojišťovny. Tým by měl podle zákulisních informací dočasně vést Rostislav Kohút.

O jménu nového trenéra se bude rozhodovat zřejmě po víkendu. Mezi jmény, které připadají v úvahu, jsou Michal Deus, který dovedl juniory Vítkovic dvakrát k titulu mistrů ČR nebo bývalý trenér ostravského FBC Robert Segeťa. Otázkou je, zda vedení Vítkovic neosloví klubovou legendu Dana Foltu, který v současné době vede Panthers Otrokovice.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*