4. 1. 2011 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Vladimír Ježek nečekaně končí u žen Liberce, tým povedou Bartošová s Ponomarevem

 



Nečekaný začátek roku 2011 zažily na dnešním tréninku hráčky Liberce. V průběhu Vánoc totiž vedení klubu rozhodlo o odvolání Vladimíra Ježka z pozice hlavního trenéra extraligových žen a ty se to dnes, na první tréninkové jednotce roku, dozvěděly. Na Ježkovo místo se posunula dosavadní asistentka Lenka Bartošová, pomáhat jí bude Ivan Ponomarev.

Ježkův konec je nyní hodně nečekaný, zvlášť, když se liberecká děvčata po špatném vstupu do sezony konečně zvedla a v posledních domácích utkáních dokázala uhrát s Herbadentem velice dobrý výsledek 3:6 a porazit Děkanku 10:1. „Naprosto super výkon Liberce, nechápu, že jsou až sedmé,“ vysekl tehdy poklonu soupeři trenér Děkanky Lukáš Ruda. Pro srovnání: například aktuálně třetí Vítkovice si v polovině listopadu z Prahy od Herbadentu odvezly výprask 1:13.

Nicméně výsledky hlavní roli v Ježkově konci nehrály. „Od mužstva odcházím z osobních důvodů,“ řekl končící trenér a nechtěl věc dále rozebírat. Situaci nechtěl komentovat ani prezident libereckého klubu František Příhoda. U žen Liberce působil Vladimír Ježek jeden a půl roku, k týmu přišel v červnu 2009 a v tandemu se Zdeňkem Skružným vybojoval v loňské sezoně 4. místo. Zkušenosti má tento 45letý matador i ze Slovenska, kde vedl tamní reprezentace žen a juniorek.

Nástupcem Vladimíra Ježka se stane jeho dosavadní asistentka Lenka Bartošová, která dala Liberci přednost před muži Jablonce, jimž se dosud věnovala více. Campus ovšem s velkým odstupem uzavírá tabulku 1. ligy. „Od 3. ledna ukončuji svou činnost u 1. FBK Campus Jablonec a budu se plně věnovat libereckým ženám. Toto rozhodnutí padlo po vzájemné dohodě s vedením klubu a novým hlavním koučem Jablonce,“ uvedla třicetiletá nová hlavní trenérka s tím, že se s vedením Jablonce rozchází v přátelském duchu.

Jejím asistentem, který se zaměří na přípravu gólmanek, se stane v současnosti zraněný brankář libereckého mužského áčka Ivan Ponomarev. A Bartošová nijak neskrývala, že ji to velice potěšilo. „Z jeho souhlasu jsem nadšená, neboť Ivan je jeden z nejlepších gólmanů v Česku. Sám již dříve pomáhal v přípravě brankářů libereckých mužů a má obrovské vlastní zkušenosti z mezinárodních zápasů,“ podotkla Bartošová a doufá, že tréninky gólmanů dostanou ten správný náboj.

Nové trenérské duo čeká start z nejtěžších: příští víkend se ženy FBC střetnou v Praze nejprve s druhými Bohemians a v čase nedělního oběda pak vyzvou čtvrtý Chodov.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*