31. 12. 2013 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

KRÁLEM JE MARTIN TOKOŠ! Představujeme TOP 10 českých florbalistů roku 2013

 



Nejlepším českým florbalistou roku 2013 se stal podle serveru florbal.cz Martin Tokoš. Na pomyslném trůnu vystřídal svého bývalého spoluhráče Milana Tomašíka. V TOP 10 je oproti loňskému roku hned 5 nových jmen!

1. Martin Tokoš (Vítkovice / Jönköping, Švéd.)
(loni skončil na 2. místě)

Martin Tokoš

Martin Tokoš

Byl to jeho rok. S Vítkovicemi se mu podařilo v Superfinále dobýt O2 arenu, v dresu národního týmu uhranul svět díky famóznímu nájezdu proti Jarno Ihmemu a i po přestupu do Jönköpingu stále dává góly. Ve Švédsku se dokázal prosadit!

2. Vojtěch Skalík (GC Curych, Švýc. / Alligator Malans, Švýc.)
(loni skončil na 8. místě)

Vojtěch Skalík

Vojtěch Skalík

Poslední sezonu válel za GC Curych, pak ale dostal nabídku z mistrovského týmu Alligator Malans. Nešlo říct ne. A ostrými pálí dál. I po přestupu do nového prostředí je nejproduktivnějším hráčem svého týmu a formu potvrdil i na Poháru mistrů.

3. Patrik Suchánek (Vítkovice / IBK Dalen, Švéd.)
(loni skončil mimo TOP10)

Patrik Suchánek

Patrik Suchánek

Vítkovická jízda za titulem byla v jeho režii. Na hřišti je často nejmenší, svými výkony a také góly si vybudoval obrovský respekt a také pozvánku do švédské Superligy. V dresu Dalenu se sice chvilku hledal, ale nyní už rozhodně patří do základní sestavy a dává i góly!

4. Milan Tomašík (IBK Dalen, Švéd.)
(loni skončil na 1. místě)

Milan Tomašík, IBK Dalen

Milan Tomašík, IBK Dalen

Zřejmě nejuznávanější český florbalista měl velkou smůlu. Kdyby se v létě na turnaji Czech Open nezranil, asi by nebylo pochyb o jeho vítězství. Dalen na něj sázel, rozehrával i přesilovky. Jenže nyní vše sleduje jen z tribuny a doufá v brzký návrat na hřiště.

5. Martin Ostřanský (Alligator Malans, Švýc.)
(loni skončil mimo TOP10)

Martin Ostřanský

Martin Ostřanský

Zraje jak víno. Píle, pracovitost a zkušenosti udělaly z Martina Ostřanského ve Švýcarsku jednu z nejuznávanějších florbalových osobností. Aligátorům z Malans je věrný už dlouhých 7 let, letos konečně dočkal mistrovského titulu a rozhodně na něm měl obrovský podíl.

6. Matěj Jendrišák (TJ JM Chodov)
(loni skončil na 5. místě)

Matěj Jendrišák

Matěj Jendrišák

Nejlepší hráč české extraligy? Dost možná! Tradičně se umisťuje mezi nejlepšími a letos se každopádně dostal zase dál. S Chodovem vyhrál domácí pohár a tým z pražského Jižního Města dotáhl do Superfinále. Stále více prostoru dostává i v národním týmu.

7. Martin Zozulák (TJ JM Chodov / Sokol Padrubice)
(loni skončil mimo TOP10)

Martin Zozulák

Martin Zozulák

Půl sezony strávil na Chodově a zahrál si i Superfinále. Hned druhý den se ale pustil do práce s Pardubicemi, se kterými postoupil mezi elitu. Tahoun, kapitán, superstřelec a srdcař z města perníku nyní bojuje s nováčkem extraligy o play off.

8. Patrik Dóža (TJ JM Chodov / Pixbo Wallenstam, Švéd.)
(loni skončil mimo TOP10)

Patrik Dóža

Patrik Dóža

Málokdo mu věřil, on se ale výzvy nebál. Poté, co si vynutil přestup na Chodov a zahrál si v O2 areně o titul, zamířil na sever. Na vlastní pěst si vyboxoval angažmá ve věhlasném Pixbu a uspěl! Když přišel jeho čas, dostal se i do elitní formace! Velká paráda!

9. Michal Podhráský (Tatran Střešovice)
(loni skončil na 10. místě)

Michal Podhráský

Michal Podhráský

Česká extraliga mu začíná být malá. Zadák ze Střešovic sice letos musel skousnout konec Tatranu už v semifinále, sám však hraje stabilně na vysoké úrovni. Trefuje se v přesilovkách a hraje sebevědomě. V reprezentaci si vybudoval neotřesitelnou pozici.

10. Petr Novotný (Billy Boy Mladá Boleslav)
(loni skončil mimo TOP10)

Petr Novotný

Petr Novotný


Pan hráč. Obdivovaný i nenáviděný. Mladou Boleslav ale dlouhá léta drží v nejlepší čtyřce českých týmů a v právě probíhající sezoně míří možná ještě výš. Do kroniky roku 2013 se zapsal i úchvatným sólem v oslabení ve čtvrtfinále v Otrokovicích, čímž Pantery zlomil.

—————————————————————————-

Těsně za elitní desítkou se umístili Lukáš Veltšmíd, Tomáš Sladký, Tomáš Kafka, Jan Jelínek, Jiří Curney, Tomáš Sýkora, Petr Skácel nebo Milan Fridrich.

Florbalisté roku 2012:
1. Milan Tomašík
2. Martin Tokoš
3. Tomáš Kafka
4. Jan Jelínek
5. Matěj Jendrišák
6. Martin Richter
7. Petr Kološ
8. Vojtěch Skalík
9. Aleš Zálesný
10. Michal Podhráský

Florbalisté roku 2011:
1. David Rytych
2. Matěj Jendrišák
3. Milan Tomašík
4. Vojtěch Skalík
5. Jan Jelínek
6. Milan Garčar
7. Petr Skácel
8. Tomáš Kafka
9. Tom Ondrušek
10. Jiří Curney


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*