/FOTOGALERIE/ Utkání hrané na severní Moravě mezi domácím Havířovem a Spartou neslo sebou několik důležitých okamžiků. Havířov, který už je smířen s play-down během utkání oslavil patnáct let svého působení na české florbalové mapě. Naopak Sparta bojující o play-off si třemi body a současnou prohrou Bixu v Liberci zařídila jistou účast v osmičlenné elitě.
22. 2. 2010 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Havířov slavil patnáct let, Sparta je definitivně v play-off

 



Do sestavy Havířova se vrátil Pavel Kožušník. Havířov slavící patnáct let od založení klubu naběhl na hrací plochu ve výtečných replikách dresů z roku 1995, vE kterých tehdy slavil postup do Extraligy. V nedělním utkání už Havířovu o nic nešlo, zatímco Sparta si mohla v tomto utkání zařídit jistotu play-off a bojovala dá se říct „o vše“, což v některých pasážích hry bylo na sparťanských hráčích vidět.

„Bylo to jedno z našich nejhorších utkání pod Lukášem Pokorným. Bylo vidět, že nám jde o hodně a hráli jsme trošku v křeči,“ ohodnotil utkání za sparťanskou stranu havířovský odchovanec Jaroslav Berka.

Úvod utkání byl přes to všechno velice svižný a diváci se měli na co koukat. Několik úvodních šancí však hráči nedokázali proměnit a první branka přišla až v sedmé minutě po sparťanském úderu, když se prosadil Culka. Ve druhé polovině první části se hra poněkud zklidnila, ale branek naopak přibylo.

Čtyři minuty před první sirénou se tečovanou střelou z dálky prosadil Moravec. Dvě minuty nato Havířov po rychlém brejku v situaci dva na jednoho proměnil zásluhou Jurčíka, ale havířovský zvrat ve hře utnul vyloučením za klukovinu Miroslav Kožušník. Sparta přesilovku využila a šla do šaten za dvoubrankového vedení.

Druhá třetina již tolik aktivní hry nenabídla. Havířov jakoby sbíral dech a Sparta spíše kontrolovala hru a nehrnula se do žádných větších akcí. Diváci se tedy ohrožení branky dočkali prakticky sporadicky, i přesto se dočkali brankového efektu. Jaroslav Berka vyvezl míček po mantinelu a předložil pocukrovanou přihrávku Culkovi, který zvyšoval do prázdné branky už na 4:1.

Do poslední části ale Havířov vlétl se vší vervou. Hned v úvodu odčinil své vyloučení z první části Mirek Kožušník dorážkou. Pár minut na to Havířov zkušeně rozehrál odložené vyloučení a Varta střelou z prostředku zámku snížil na rozdíl jedné branky.

Havířov se tak dostal na koně a bušil do sparťanské obrany jak se jen dalo. Byla jen otázka času, kdy se dočká vyrovnání, a to se také nakonec stalo necelých pět minut před koncem. Pavel Kožušník našel zpoza branky Kubalu a ten trefil odkrytou klec. Naneštěstí pro Havířov se o necelé dvě minuty později trefil Vaculík a zařídil tak pro Spartu účast v play-off.

Závěrečný tlak Torpeda odmítli po sporném vyloučení Pavla Kožušníka rozhodčí. Oddechový čas minutu před koncem, který si vzaly oba celky Havířovu nestačil. Půl minuty před koncem korunoval svůj bravurní výkon brankář Dřízhal skvělým zákrokem.

„Havířov nás zaskočil rychlou brankou a dostal se zpět do hry. My jsme však vítězství na svou stranu strhli díky šťastné trefě. Nic jsme nedostali od Havířova zadarmo. Důležité pro nás je, že jsme i přes nepovedený výkon dokázali ten zápas urvat a dostat se do play-off,“ uzavřel Jaroslav Berka svůj komentář o utkání.

FOTOGALERIE

Foto: Ladislav Káňa


Autor: Jakub Kantor



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*