První ostrá zkouška čeká národní výběrem pod velením Tomáše Trnavského. Ve Švédsku jeho ovečky změří síly se Švédskem, Švýcarskem a Finskem. První duel s domácím výběrem začíná už dnes.
24. 4. 2009 Reprezentace - Muži (0) KOMENTÁŘŮ

V Pitea dostanou šanci hráči domácí extraligy

 



Mužská reprezentace odehraje ve švédském městě Pitea na turnaji nazvaném World Challenge tři utkání s absolutní světovou špičku. Pro trenéra Tomáše Trnavského to také bude premiéra na postu reprezentačního kouče.

„Půjde v první řadě o společné sladění nového realizačního týmu reprezentace s hráči. Po hráčích budeme chtít, aby převedli do hry naše taktické pokyny,“ slibuje si od prvního ostrého startu v novém reprezentačním cyklu trenér Trnavský.

„Na velké změny sice není čas, ale je třeba nastavit pravidla, z nichž budeme vycházet a pak můžeme další věci rozvíjet,“ myslí si nový lodivod. „Každý dobrý výsledek nám pak určitě dodá sebevědomí,“ věří Trnavský.

Ve výběru, který nový trenér národního týmu oznámil už šestého dubna, nedošlo ke změnám. K absenci tria švýcarských legionářů Ostřanský – Sikora – Zálesný trenér týmu prozradil, že se konce reprezentační kariéry obává pouze u Radka Sikory.

„Radek nedávno oznámil, že bude hrát už jen následující sezonu, pro MS 2010 s ním tak počítat nemůžeme. Martin Ostřanský se cítil v době nominace unavený a Aleš Zálesný, který hrál letos finále švýcarské ligy, si chce na nějaký čas od reprezentace odpočinout. Možnost konfrontace se světovým florbalem tak dostanou hráči české extraligy,“ vysvětluje první muž reprezentačního týmu.

Po delším hledání doplnil reprezentační kouč i jména svých asistentů, kteří jako jediní dlouhou dobu v realizačním týmu chyběli. Na lavičce reprezentace budou Trnavskému pomáhat brněnský trenér Filip Vítek a bývalý reprezentant a vítkovická legenda Jan Vavrečka.

Mezistátní florbalový víkend pak doplní ještě ženská reprezentace, jenž odehraje Euro Floorball Tour ve švýcarském Churu. Trenéři do Švýcarska odjeli se sedmnáctkou hráček, novinkou je nominace Magdalény Žižkové ze švýcarského Zug United.

Žižková je životní partnerkou české hrající florbalové legendy Radima Cepka a jedná se o její premiérový start v reprezentaci. „Magdu jsme v poslední době hrát neviděli, máme ale dobré reference, a chceme ji určitě v tomto období vyzkoušet,“ vysvětluje trenér Marks start jediné novicky v národním týmu.

Nominace českého národního týmu:

Brankáři: Jan Barák (Chodov), Tomáš Kafka (Tatran).

Obránci: Marek Deutsch (Tatran), Milan Garčar (Tatran), Tomáš Chrápek (Pepino), Aleš Jakůbek (CG Curych), Michal Kotlas (Brno), Jan Jelínek (Vítkovice), Milan Tomašík (Vítkovice).

Útočníci: Radim Cepek (Rychenberg), Ondřej Fojta (Mladá Boleslav), Milan Fridrich (Tatran), Aleš Hlavička (Tatran), Michal Jedlička (Tatran), Petr Novotný (Mladá Boleslav), Petr Salát (Liberec), Petr Skácel (Pepino), Vojtěch Skalík (Rychenberg), Tomáš Sladký (Vítkovice), Dan Šebek (Future).

Program World Challenge v Pitea (Švédsko):

Pátek 24. dubna
17.00 Finsko – Švýcarsko
20.00 Švédsko – ČESKÁ REPUBLIKA

Sobota 25. dubna
14.00 Švýcarsko – ČESKÁ REPUBLIKA
17.00 Švédsko – Finsko

Neděle 26. dubna
11.00 ČESKÁ REPUBLIKA – Finsko
14.00 Švédsko – Švýcarsko

Foto: www.wfc2008.cz


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*