Má na svém kontě několik mistrovských titulů i startů v reprezentaci. Kromě bohaté hráčské kariéry má za sebou i trenérské zkušenosti, které nejednou na extraligových kolbištích zúročil. A právě Petr Ďarmek se podíval na letošní extraligový ročník svým osobitým pohledem.
2. 3. 2010 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Petr Ďarmek: Extraliga je vyrovnanější, ale ne kvalitnější

 



Letošní ročník extraligy je více než vyrovnaný. Souboje o čelo, o lepší výchozí pozici nebo elitní osmičku. O všechno tohle se letos bojovalo do posledních kol.

„Extraliga je vyrovnanější, ale nevnímám to, že by týmy více pracovaly, spíše naopak. Jsou i týmy, které přípravám nevěnují tolik pozornosti a nezávidím vedení klubů jednání s hráči, kteří si chtějí jen tak zahrát a nechtějí na sobě pracovat,“ pronesl Petr Ďarmek.

Tatran, ve kterém strávil většinu svého florbalového života se opět dostává po loňské sezoně na výsluní. Zatím ovládl jak Pohár, tak i základní část. „Tatran bude bojovat o nejvyšší mety. Myslím si, že prohra je nejlepší motivace pro práci a výhru. Krátkodobě stačí talent a štěstí, ale být dlouhodobě úspěšný znamená spoustu dřiny a odříkání,“ dodal Ďarmek.

Toho podle jeho slov vůbec nepřekvapila situace okolo osmého místa, která vyzněla pro pražskou Spartu. Zároveň však doufá, že do bojů o mistrovský trůn promluví i jiné týmy, než tomu bylo v minulých ročnících.

„Jiné složení finálové dvojice být může, proč ne. Všichni hráči v ostatních týmech udělají maximum, aby ta změna nastala. Sport je krutý i kouzelný v tom, že některé zákonitosti nemusí platit,“ doufá florbalový expert.

Stejně jako i v předešlých extraligových ročnících bude muset i letos nějaký ten tým extraligové vody opustit. Bude to tápající ostravské FBC, nevýrazné Znojmo, florbalovou historií opojený Havířov nebo stranový účastník extraligy z Pardubic?

„Na sestup aspiruje jistě více týmů a nepřeji to nikomu. Každý by si měl udělat obrázek, ale určitě bych si přál, aby ligu opustil tým, který více boří, než tvoří a lépe vypadá, než pracuje. Každý si na místo sestupujícího dokáže napasovat svého favorita. Určitě by ale byla škoda Havířova,“ uzavřel petr Ďarmek.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*