Mužský národní tým na posledním mezinárodním turnaji před startem Mistrovství světa, který se konal ve finském Kuopiu, neuspěl. Bodové konto reprezentačního výběru po třech utkáních se Švédskem, Finskem a Švýcarskem zelo prázdnotou. Ještě hrozivější pak bylo jejich skóre.
3. 11. 2008 Reprezentace (0) KOMENTÁŘŮ

Reprezentace dostala ve Finsku lekci

 



Hned v prvním utkání nastoupili čeští florbalisté proti Švédsku. Úvod utkání nenaznačoval, že by měli dostat svěřenci Zdeňka Skružného takový příděl. Nakonec prohráli 3:11. „Utkání jsme začali vcelku dobře. Náš výkon pak poznamenalo vyloučení Folty. Od té doby jsme přestali bojovat. Bylo to zcela bez morálky a nasazení,“ hledal příčiny první porážky reprezentační kouč Zdeněk Skružný.

Ve druhém utkání Češi na hřišti vůbec neexistovali. Tomu odpovídal i výsledek, který skončil další velkou prohrou. „Bylo to asi nejhorší utkání za mého působení u reprezentace. Vůbec nic jsme neukázali,“ shrnul Skružný.

Poslední zápas pak byl, alespoň co se herního projevu týče, lepší. I přesto neskončil výhrou českých barev. „Utkání se Švýcarskem už mělo znaky mezistátního zápasu. Na rozdíl od předešlých dvou utkání jsme zvolili dobrou taktiku. Chyběly tomu z naší strany jen branky. Projevilo se tak sebevědomí, které v prvních dvou utkáních dostalo pěkně na frak,“ dodal Skružný.

Trenéři neměli během celého turnaje zrovna jednoduchou situaci. Chtěli najít pevné formace, ale cestu jim zkřížilo několik zranění. Do Finska přijel s naraženými žebry Cepek, Skalíka s Trnavským trápila viróza a v zápase se Švédskem si narazil zádové svaly Sikora.

Generálka na světový šampionát tak národní týmu nevyšla. Proč národní tým dokázal předtím hrát vyrovnané utkání s těmi nejlepšími a teď doslova vyhořel? „První chybu musíme hledat i v sobě, jako trenérech. Během zápasů se Švédskem a Finskem jsme nedokázali reagovat na systém hry soupeře,“ sypal si popel na hlavu Skružný, ale zároveň přiznal, že herní projev ovlivnily i další faktory.

„Na hráče dolehl například mediální šum. Místo toho, abychom se bavili o tom, že zabereme v cestě za medailí z domácího Mistrovství světa, řešili jsme jen jakou vlastně urveme. Najednou si všichni mysleli, že jim to spadne do klína samo. Pro český florbal je dobře, že jsme před šampionátem dostali takovou facku,“ uzavřel kouč národního týmu.

Foto: Olli Laukkanen


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*