Společně dobyli juniorský bronz, teď povede Miroslav Janovský Anetu Tvrzníkovou v reprezentaci žen
6. 9. 2014 Reprezentace žen (3) KOMENTÁŘŮ

Reprezentace žen vyhrála premiérový Bospor Women’s Cup

 



O víkendu se v Ostravě a Bohumíně odehrál premiérový ročník špičkově obsazeného turnaje Bospor Women’s Cup. Turnaj, kterého se účastnila česká a slovenská florbalová špička nakonec vyhrála o skóre reprezentace žen, která v jeho průběhu praktikovala systém plovoucí reprezentace, kdy hráčky absolvovaly vybraná utkání za své kluby a zbývající v národním dresu.

Pořadatelům se již před startem turnaje povedlo splnit cíl, když přilákali českou a slovenskou špičku. Kromě reprezentace totiž na sever Moravy přicestoval Chodov s Libercem, které doplnily domácí Vítkovice, přijel také slovenský mistr z Tvrdošína a Pruské, jako třetí celek slovenské extraligy.

Úvodní zápasy turnaje se nesly v duchu papírových předpokladů, a tak začalo být brzy zřejmé, že si to o prvenství rozdá trio ve složení reprezentace, Vítkovice a Chodov. Ostravanky si ve večerním sobotním duelu navíc umetly cestu ke zlatu, když porazily reprezentaci 2:1.

Jenže, v asi nejočekávanějším utkání turnaje, podlehly Vítkovice vysoko 1:5 Chodovu, což rázem otevřelo cestu na nejvyšší stupínek pro reprezentaci, protože se v minitabulce tří nejlepších týmů výhrou Chodova vyrušilo kritérium o vzájemném utkání a rozhodovalo skóre. Reprezentaci tak rázem stačilo jakkoliv vyhrát poslední duel s Libercem, což se ji se skóre 8:0 podařilo.

Pro národní týmy je to druhá medaile během sedmi dnů, před týdnem totiž reprezentace juniorek skončila druhá na Women Ostrava Cupu, když ve finále našla přemožitele v brněnských Židenicích.

Výsledky turnaje:
Sobota:
Liberec – Vítkovice 1:6
Pruské – Reprezentace ČR 4:12
Tvrdošín – Chodov 2:9
Liberec – Pruské 4:5 po nájezdech
Vítkovice – Tvrdošín 4:0
Reprezentace ČR – Chodov 5:1
Liberec – Tvrdošín 4:2
Chodov – Pruské 4:2
Vítkovice – Reprezentace ČR 2:1

Neděle:
Vítkovice – Pruské 5:1
Liberec – Chodov 1:3
Reprezentace ČR – Tvrdošín 9:0
Vítkovice – Chodov 1:5
Pruské – Tvrdošín 3:2 po nájezdech
Liberec – Reprezentace ČR 0:8

Konečné pořadí:
1. Reprezentace žen ČR
2. Chodov
3. Vítkovice
4. Liberec
5. Pruské
6. Tvrdošín


Autor: esport-test



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*