Finskou Salibandyliigu si možná zahraje další z českých florbalistů. Tým Espoon Oilers testuje vítkovického Martina Vladaře. Informuje o tom web finského klubu.
20. 8. 2010 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Espoon Oilers testují Martina Vladaře

 



Oilers začali poslední fázi přípravy na nový soutěžní ročník a tu společně s nimi absolvuje i český mistr z roku 2009 a držitel stříbrné medaile z mistrovství světa 2004 Martin Vladař. Ten se vydal do Finska za studiem a s týmem, který sídlí na helsinském předměstí v Espoo, už nějaký čas trénuje.

„Martin se nám ozval a zeptal se, zda by u nás nemohl zkusit hrát. Přijel studovat na University of Helsinki,“ vysvětluje sportovní šéf Oilers a bývalý kapitán finské reprezentace Jaakko Hintikka.

Martin Vladař přišel Espoo s velmi dobrým renomé a jeho přístup oceňuje i trenér prvního týmu. „Prvních pár tréninků prokázalo, že je kvalitní florbalista a dobrý chlap. Věřím, že se dostane do hry, v několika příštích týdnech bude mít šanci se prosadit,“ říká kouč Oilers a finská florbalová legenda Akseli Ahtiainen.

„Rozhodně nechci potvrzovat nic, dokud nebude nic dohodnuté,“ říká Martin Vladař. S vedením klubu už ale vyřizuje dočasný přestup pro přípravné turnaje.

Tým z Epsoo míří na Heineken Champy Cup do Švýcarska, kde se střetně se čtveřicí švýcarských týmů i se střešovickým Tatranem. Po návratu z Churu se pak čtyřnásobný finský mistr představí v domácím prostředí na Gatorade turnaji, kde budou jeho soupeři konkurenční SSV a švédský Balrog.

V jednom přípravném zápase s SSV Helsinki už se Martin Vladař objevil a společně s Oilers se radoval z vítězství 4:3.

Fisnkou Salibandyliigu budou v nové sezoně určitě hrát Pavel Brus v Nokian KrP, David Rytych v Josbě a Tomáš Sladký v KooVee. Podobně jako Vladař se vydal za studiem do Finska i pardubický Jakub Kunát. Ten je v kontaktu s TPS Turku.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*