O návrat na místa, kam historicky ostravské FBC patří, bude v nové sezoně bojovat výrazně obměněný tým. Po minulé sezoně, kdy se klub poprvé v historii nedostal do extraligového play off, se rozhodl šéf Rolf Franke k radikálnímu kroku.
8. 9. 2010 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Start extraligy: Obrozené FBC v čele s bývalým hokejistou

 



V první řadě oslovil Martina Smetáka, bývalého hokejistu a hokejového rozhodčího, aby převzal tým jako trenér. Smeták měl sice s florbalem zkušenosti, ovšem zdaleka ne na postu extraligového trenéra. I tak dostal důvěru.

„Při proměně jsem dal Martinovi volnou ruku,“ prohlásil klubový šéf Rolf Franke. „O týmu máme totiž stejnou představu. Důležitá je disciplína podpořená fyzickou kondicí. To ostatní přijde,“ řekl Franke.

Smeták tak uplatnil už v letní přípravě tvrdý režim. Kdo netrénoval, nechodil na tréninky, musel se poroučet. Příkladem budiž obránci Kryžanek či Trunkát. „Šlo o to, aby tu hráli ti, kteří trénují, kteří mají zájem,“ podotkl Franke.

Ovšem tým zcela bez opor nezůstal. Na soupisce jsou stále kanonýři Skácel či Curney, nechybí ani zkušení obránci s reprezentačními zkušenostmi Machala a Both. „To jsou staří borci, kteří můžou ovlivnit zbytek,“ věří Franke. „A k nim máme spoustu talentovaných mladých, ať už jsou to Hanic, Daniš, Robenek nebo třeba Žydel. Jsou to výborní florbalisti,“ vypočítával šéf ostravského FBC.

Po neúspěchu z minulé sezony jsou ale v Ostravě při vyhlašování ambicí opatrní. „Máme nového trenéra a nechceme ho zatěžovat nějakým tlakem, že bychom vyhlašovali umístění, do kterého musíme skončit. Pro nás je prioritou dostat se do play off,“ zakončil Rolf Franke.


Autor: Viktor Černík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*