Petr Kadlec na zemi v utkání Bohemians - Bulldogs Brno. Foto: faceboom FbŠ Bohemians Petr Kadlec na zemi v utkání Bohemians - Bulldogs Brno. Foto: faceboom FbŠ Bohemians
13. 10. 2014 Superliga (9) KOMENTÁŘŮ

Buldoci na zemi a v bezvědomí. Byly to fauly? Podněty zatím nejsou

 



Ta situace se udála před týdnem, ale začala se řešit až nyní. Na sociálních sítích se totiž objevilo video se zákrokem Lukáše Kuncmana na Martina Koutného. Útočník brněnských Buldoků byl údajně krátkou chvíli v bezvědomí a hřiště opustil až v doprovodu zdravotníků. Pak putoval do nemocnice.

Po zápase emoce vychladly. Buldoci na Děkance i bez svého kapitána vyhráli a další tahoun brněnského týmu Jiří Juhaňák si po zápase nestěžoval. „Zranil se nám zrovna kapitán, takže to moc dobré nebylo, museli jsme stáhnout sestavu na 2 lajny. Ale jsem rád, že zde dnes byli právě tito rozhodčí, poněvadž úroveň zápasu byla poněkud tvrdší,“ řekl šikovný útočník.

Video ale naznačuje jistý úmysl Lukáše Kuncmana postavit se do cesty. Dosti tvrdý střet Koutného hlavy a ramena obránce Bohemians měl pak za následek přerušení hry a akci zdravotníků. „Byl to nesmysl! Taky jsme si to vyříkali. Můžete říkat rameno na rameno, ale problém je, že ti kluci dneska nechtějí hrát míč. A nejen on, to samé předvedl v Pardubicích Kindl a dostal zaslouženě 5 minut,“ kritizoval počínání svého svěřence i trenér Bohemians Michal Jedlička. Za týden naštěstí už Martin Koutný v utkání s FBC Ostrava mohl hrát.

„Žádný oficiální podnět nemáme. Primárně by ho měl poslat delegát nebo rozhodčí, nebo jeden z týmů. Je ale možné, že v daný moment to nikdo dobře neviděl. Pokud uvidíme úmysl, budeme to řešit,“ řekl serveru florbal.cz šéf komise rozhodčích a delegátů Radek Hora. Sudí Petr Černý s Jiřím Janouškem, ani delegát Marek Kalanin však úmysl nepostřehli.

Brno přitom letos už jednou poukázalo na faul na svého hráče. V úvodním kole v Pardubicích odnesl srážku s obráncem Karlem Brychtou právě Jiří Juhaňák.

„Upozornili jsme na ten zákrok vedení soutěže a komisi rozhodčích. Nepodávali jsme ale oficiální podnět a zřejmě proto nemáme žádnou zpětnou reakci,“ říká šéf Bulldogs Brno Miroslav Mikšl. Atak na Martina Koutného prý podobně neřešili. „Bavili jsme se o tom, ale vyhodnotili jsme to jako odlišnou situaci,“ vysvětluje Mikšl.

Florbalová extraliga je sice čím dál tvrdší soutěží, letos ale rozhodčí zatím příliš nevylučují. Zatímco v poslední sezoně byl průměr dvouminutových trestů 4,01 na zápas, v té nové je 3,90. Pětiminutové tresty už ale vyfasovali liberecký Prokop Ferdan, Jan Marvánek ze Sparty a již zmíněný Tomáš Kindl z Bohemians.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

  • Oligarcha napsal:

    Oba opravdu tvrdé zákroky, ale ne nic strašného, zákroky tak na 2 minuty, max. Ten hráč se prostě zapře protože čeká střet, Brno snad nečeká že jim hráči soupeře budou uhýbat, proto si ani nestěžují.

    Ten kdo pamatuje a někdy hrál proti panu Slanýmu, toto snad ani nepovažuje za faul 🙂

  • trulda napsal:

    Myslím si že zákrok Lukáše Kuncmana je sporný hráč Brna jde do střely a má hlavu dole těžké na posouzení . Zato v Pardubicích je přímý opak frajer nemá vubec zájem hrát balon , ale hráče .

    • Flormen napsal:

      Těžké na posouzení? Má sice hlavu níž, ale Kuncman jde proti němu, s přehledem o situaci, naprosto mimo míč, rukama do hlavy… Absolutní prasárna!

  • m4rtin napsal:

    „Ten hrac se zapre“? Na tom prvnim videu je jasne videt, ze hrac kona ramenem a loktem pohyb dopredu smerem proti hlave. Uplne stejne jako v hokeji ted Micka, akorat rychlost na bruslich je jina nez beh hrace. Kdyby se „jen zaprel“, tam ten postizeny nedostane remenem do hlavy. Proste by do nej narazil a pravdepodobne stihnul zareagovat nejak stazenim hlavy na posledni chvili.

    • Oligarcha napsal:

      Záleží na úhlu pohledu, někdo může vidět že hlava koná pohyb proti rameni a taky, že se hráč se nedivá kam běží. Jde o to, že ten hráč Bohemians neudělá ani krok proti, pouze se nastaví tak aby ho to co nejméně bolelo, udělal bych to úplně stejně. Hráč soupeře, by měl radši více používat hlavu když se rozbíhá proti soupeři, dřív než o ní někde přijde…

  • Flormen napsal:

    Ten Kuncmanův zákrok na hlavu by byl faul i v hokeji! Tohle prostě do florbalu nepatří, tady už jde o zdraví!!! Že to uznal i Jedlička mě sice docela překvapilo, ale tohle by už asi mohl popřít opravdu jen slepej… Kuncman je fakt hovado.

  • Oligarcha napsal:

    faul to je, na dvě min. nejspíš. Jen slepej hráč se však může „rozběhnout proti zdi“ hlavou. Kuncman neudělal ani krok, žádný nahánění hráče atd…nevím o čem je ta diskuze…

  • Oligarcha napsal:

    Ale i tak by do něj hlavou naboural 🙂

Napsat komentář

*