Tatran - Mladá Boleslav. Foto: Ondřej Deml Tatran - Mladá Boleslav. Foto: Ondřej Deml
15. 11. 2014 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Tatran zůstává 100procentní! Boleslav vymazal excelentní Kafka

 



Tatran zůstává i po devíti zápasech neporažen a na čele tabulky má už sedmibodový náskok na své rivaly. Střešovice v sobotním šlágru porazily Mladou Boleslav 3:1.

Souboj dvou nejlepších týmů extraligy začal opatrně. Prim hrály obrany a hlavně oba brankáři. David Rytych i Tomáš Kafka předvedli v první třetině několik perfektních reflexů a i díky nim se šlo poprvé do šaten za bezbrankového stavu.

Zápas zlomila snová střešovická pětiminutovka a v ní skvělá souhra Richterovy formace, kterou posílal do kontrů svými výhozy právě Tomáš Kafka. Martin Richter byl u všeho. Nejdříve z těžkého voleje šťastně propálil Rytycha pod ruku a v dalším střídání vyzval ke skórování Marka Vávru. I u druhého gólu měl Rytych smůlu. Skvěle se přesunul, Vávrovu střelu srazil, ale míček se zakutálel za jeho tělo a napodruhé už střešovický střelec uspěl. V dalším střídání pak Richterova formace dorazila Mladou Boleslav dokonale sehranou standardkou.

Hosté pohrdli několika velkými šancemi. Rožnovják i Curney netrefili poloodkryté branky, ale čaroval hlavně Kafka. Recept na něj našli Billy Boys jen v přesilovce po Jelínkově ráně.

V poslední třetině Střešovice už jen poctivě kontrolovali dvoubrankový náskok a cenné tři body ubránili. Devět vítězství z devíti zápasů ale svědčí o jejich obrovské pohodě. Naopak Mladá Boleslav se trápí. Znát je absence Tadeáše Chrousta i tahouna Petra Novotného.

Dlouho to s vinohradským Sokolem vypadalo v Pardubicích dobře. Chvíli po polovině zápasu zvyšoval Martin Michalík už na 4:2! Jenže pak přišla krutá pětiminutovka, ve které se dostalo do varu domácí publikum. Čtyři góly během pěti minut znamenaly obrat na 6:4 pro domácí tým a tentokrát to nebyla jen elitní formace, která dávala góly. Šanci chytil za pačesy Michal Janeček, který ve dvou po sobě jdoucích střídáních byl dvou klíčových gólů.

Zlomené Vinohrady dostaly na začátku třetí třetiny další rány do sebevědomí a to ještě Martin Zozulák neproměnil nájezd. Frustraci hostů dokumentovala i vlastní branka.

Vinohrady přesto zápas nezabalily a pět minut před koncem zkusily i hru bez brankáře. Nakonec ale jen dokázaly snížit na konečných 9:6. Pardubice vyhrály potřetí v řadě a se 13 body se usadily na 7. příčce. Vinohrady prohrály počtvrté v řadě.

Důležité tři body si po suverénním vítězství připisují Bohemians. V úvodu první třetiny mohli jít do vedení hosté z Liberce – jejich šanci hasila obrana domácích pouze faulem a Marek Štěpánek dostal šanci jet trestné střílení. To však neproměnil a tak se trefili Klokani, když skvělou přihrávku Vojtěcha Bagina uklidil do branky Martin Šimek.

O vítězi se rozhodovalo překvapivě brzy – v poslední pětiminutovce prvního dějství. Bohemians v ní totiž zvládli vstřelit hned 5 gólů! Svůj první (a vzápětí i druhý) zásah v extraligové kariéře si připsal junior Radek Mandík. Ve druhé třetině se dvakrát trefil liberecký kapitán Štěpánek, stejný počin se ale povedl i domácímu Marku Zapletalovi a tak si zelenobílí stále udržovali pohodlný šestigólový náskok.

Třetí třetina byla velmi divoká, diváci na Děkance viděli hned 9 branek! Devátý gól v síti Liberce byl moc na gólmana Víta Vaníčka, který v 42. minutě připustil své místo náhradníkovi Miroslavu Svobodovi. Ten se nakonec podílel na jedné z nejhezčích akcí zápasu, když rychle vyhodil na Studeného a ten zkušeně zakončil. Pěkný zápas nakonec trochu pokazil nervózní závěr, z něhož plynul nepěkný zákrok Kisugiteho na Valeše a také potyčka Kindla s Uglanovem a píchnutí holí, po němž ruský bek viděl červenou kartu.

Otrokovice jedou z Děkanky hodně smutné. Dlouho nad Spartou vedly, zdobila je bojovnost a Pražané rozhodně nehráli v pohodě.

Panteři však v klíčových momentech selhali. Snad jen tři chyby je stály úspěšný výsledek. První z nich bylo totální selhání v obraně po gólu na 3:1. Sparťan Vrána dal kontaktní gól pouhé čtyři sekundy po buly. Pak Otrokovice selhaly dva krát v útoku. Matěj Kostka a Lukáš Uhrinovský nedokázali uspět tváří v tvář Benešovi a tak Sparta dál zůstávala na dohled obratu.

Pražané děkovali Lukovi Časarovi, který pět minut před koncem vyrovnal a v předposlední minutě byl i u dalších dvou gólů. Otrokovice přišly o naději v oslabení a nakonec se od nich odvrátila štěstěna i při pojišťovacím gólu Časara na 6:4, kdy se míček odrazil neočekávaně před otrokovickou branku.

V utkání podprůměrné úrovně se Sparta vydolovala tři body hlavně bojovností. Panteři zůstávají na poslední příčce tabulky.

Neuvěřitelné drama do poslední vteřiny nabídl zápas v Brně. Střelecký účet zápasu otevřeli hosté z Chodova, když ve svém prvním extraligovém střídání vstítil premiérovou branku junior Ondřej Plíhal. Záhy ale odpověděl domácí David Coufal a do vedení Buldoky dostal Ondřej Veselý.

Ve druhém dějství to dlouho vypadalo na rozhodující trhák Pražanů. Podruhé se trefil mladík Plíhal a protože se k němu přidali i jeho zkušenější spoluhráči David Bouša, Michal Strachota a Martin Pražan vedl Chodov 5:2. Brňané se ale na konci třetiny vrátili do hry, když přesně střílel Aleš Jakůbek a 14 vteřin po něm i Martin Koutný.

Naprázdno nevyšel ani druhý z bratrů Koutných Jiří, jenž v 45. minutě srovnal na 5:5 a bylo jasné, že 565 diváků v hale Vodová uvidí napínavý závěr. Chodov opět odskočil do vedení, když po parádní akci Sýkory s Ondruškem zakončoval Tomáš Vávra.

Brno se na poslední minuty vrhlo do powerplay a v čase 59:56 mu rozhodčí Sojkové darovali přísně odpískaný nájezd po zákroku Pražana. Jiří Juhaňák ale svojí kličku proti obrovskému Barákovi nezvládl a tak si body odváží na Jižní Město tým trenéra Podhráského.

Výsledky 9. kola:

TATRAN – MLADÁ BOLESLAV 3:1
BOHEMIANS – LIBEREC 14:5
PARDUBICE – VINOHRADY 9:6
BRNO – CHODOV 5:6
SPARTA – OTROKOVICE 6:4

Předehráno:

OSTRAVA – VÍTKOVICE 4:5 SN


Autor: Tomáš Rambousek, Dominik Hrubý



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*