Sparta Sparta
16. 1. 2015 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Plzeň se dočká extraligy! Sparta si Mladou Boleslav pozvala až na divoký západ

 



Pražská Sparta vyváží extraligu až do západních Čech! Své nedělní domácí utkání s Mladou Boleslaví totiž odehraje v Plzni. Městská sportovní hala Lokomotiva, kde se duel 16. kola uskuteční, pojme podle oficiálních údajů 1260 diváků. Je tedy možné, že se nejvyšší soutěž dočká nového rekordu v návštěvnosti na utkání pořádaném v jiném než v extraligovém městě. Dosavadní maximum drží Chomutov s 1020 diváky.

AutoCont extraliga letos nabízí kvalitní florbal divákům v lokalitách, v nichž se nejvyšší soutěž nehraje. Čtvrté „výjezdové“ utkání v sezoně bude po Jindřichově Hradci, Kadani a Hradci Králové k vidění v Plzni.

Nejvyšší návštěvu z toho zaznamenal duel v Hradci Králové, kde se představily sousední Pardubice v souboji s Chodovem. Na utkání dorazilo 584 diváků. Absolutní rekord návštěvnosti drží chomutovská „Severská výzva“ mezi Tatranem a Chodovem, kterou v listopadu 2012 živě sledovalo 1020 diváků. Zajímavá návštěva se chystá také v Plzni, bude to ale stačit na rekord?

Městská sportovní hala Plzeň, Lokomotiva

Městská sportovní hala Plzeň, Lokomotiva

Oba týmy, které se do Plzně chystají, mají velmi slušnou formu. Sparta minulá 2 utkání vyhrála, nejprve si odvezla 3 body z Otrokovic (5:4) a poté doma jednoznačně smetla Liberec 7:1. Mladá Boleslav si poradila s Ostravou 7:3 a 2. letošní kolo dohrála včera s Tatranem Střešovice. Šlágr ovládla 7:6.

Ambiciózní klub z Mladé Boleslavi přiveze do Plzně nabitý kádr a v něm 2 medailisty z nedávného MS ve Švédsku. Jan Jelínek i Jiří Curney patří k oporám týmu, který v této sezoně usiluje o obě domácí trofeje. Zatímco cesta do Superfinále je zatím velmi vzdálená, už 2 dny po utkání v Plzni se tým z města automobilů utká v Opavě ve finále poháru České pojišťovny. Pozitivem je pro Boleslavské také návrat špílmachra Petra Novotného s Tadeášem Chroustem, kteří jsou zpět po zranění.

Zatímco Boleslavští budou v Plzni lákat na zvučná jména, Sparta představí hned 3 hráče z regionu. Odchovanec plzeňského florbalu Marek Mandelbaum, který se přes Liberec a Litvínov dostal až do Prahy, paradoxně okusí extraligu v rodné Plzni, aniž by plzeňský klub v nejvyšší soutěži působil.

Nebude však sám, útočník Miroslav Šnajdr a gólman Martin Beneš, pocházející z Karlových Varů, budou mít své příznivce také blízko. „Myslím si, že je to skvělá příležitost, jak všem hráčům a fanouškům přiblížit na západě Čech extraligový florbal. Doufám, že jim to vlije krev do žil pro další práci, aby jednou extraliga v tomto regionu byla pravidelně,“ přeje si brankář Sparty.

V rámci florbalové neděle se jako předzápas odehraje utkání Národní ligy mužů, v němž se proti sobě postaví regionální rivalové FBC Plzeň a FB Hurrican Karlovy Vary. Jako vrchol večera poté budou bojovat od 19.00 o extraligové body týmy Sparty a Mladé Boleslavi.

Grafika


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*