Radek Krajcigr. Foto: Štěpán Černý Radek Krajcigr. Foto: Štěpán Černý
22. 2. 2015 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Pardubice ukončily sérii Bohemians, Sparta se bojí o play off

 



Sparta se musí třást, play off jí na poslední chvíli může utéct. Po jednoznačné prohře 2:9 na Tatranu se na Pražany dotáhly Pardubice, které senzačně vyhrály na Bohemians. Už v sobotu se definitivně do hry o osmičku dostalo i ostravské FBC.

Pardubice měly jasno, pokud na Děkance ztratí body, může být vysněné play off opět možná pryč. Hosté sice už po půlminutě prohrávali, pak ale začali úřadovat Krajcigr se Zozulákem, kteří dokonale otočili skóre. Na začátku druhé třetiny to bylo už 1:5.

Domácí tým sice ve druhé třetině zapnul, dokázal snížit na 5:6, ale Východočeši opět dokázali odskočit a velice důležité vítězství pohlídat. Bohemians pak museli řešit ještě jednu nepříjemnou událost. Sudí nechali vyvést z tribuny Michala Jedličku.

Sparta na Tatranu vůbec nestačila. Střešovice totiž po dvou prohrách v řadě nechtěly dopustit další blamáž a už po čtyřech minutách vedly 2:0. Ve druhé třetině se sice hosté vrátili díky gólům Časara a Hartmana do zápasu, Tatran ale v posledním dějství nebezpečné záležitosti pohlídal.

Klíčovým momentem bylo možná neproměněné Marvánkovo trestní střílení. Kdyby zadák Sparty proměnil, snížil by na 4:2. Jenže to se nestalo a tak si vzali slovo domácí, kteří pěti góly pokazili mladému gólmanovi Nockinovi první velký zápas extraligy, ve kterém nastoupil od začátku. Sparta je před posledním zápasem základní části pod velkým tlakem, pokud ve čtvrtek nezíská body s Bohemians, je možné, že bude muset do bojů o záchranu.

Otrokovice plní plán. Po Vánocích se na Štěrkovišti rozhodli, že zachrání extraligu a vítězství 6:3 nad posledním SKV posunulo Pantery už na 10. místo tabulky. Domácím v úvodu zápasu pomohly výborně sehrané přesilovky, a když na konci druhé třetině navýšil Blizňák už na 5:1, bylo o tom, kdo bude brát body, rozhodnuto. Vinohrady sice snížily na konečných 6:3, ale domů odjely s prázdnou. Panteři mají jasno, že se střetnou v play down s Libercem, o tom, kdo začne záchranu doma, rozhodne poslední kolo.

Výsledky 21. kola:

Otrokovice – Vinohrady 3:6
Bohemians – Pardubice 7:9
Tatran – Sparta 9:2

Sobotní program:

FBC Ostrava – Bulldogs Brno 8:4
FBC Liberec – 1. SC Vítkovice 3:8

Předehráno:

Chodov – Mladá Boleslav 3:8


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*