Lukáš Veltšmíd. Foto: Štěpán Černý Lukáš Veltšmíd. Foto: Štěpán Černý
5. 3. 2015 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Další ztráta pro extraligu: Veltšmíd opustí Vítkovice, bude hrát za Malans

 



Česká extraliga přijde po konci sezony o další výraznou osobnost. Reprezentační zadák Lukáš Veltšmíd se upsal na dva roky úspěšnému klubu Alligator Malans. V týmu vítěze Švýcarského poháru se potká s krajany Martinem Ostřanským a Vojtěchem Skalíkem.

Ve Švýcarsku o Veltšmídových kavlitách moc dobře vědí. Dvaadvacetiletý odchovanec Vítkovic se stal stálicí české reprezentace a podílel se na zisku bronzových medailí na posledním mistrovství světa. V boji o 3. místo Češi porazili právě Švýcary.

Jak ale prozradil sportovní ředitel Thomas Hitz, Malans Veltšmída sledují už 4 roky. „Pozitivně mě překvapil už na mistrovství světa hráčů do 19 let ve Weissenfelsu před čtyřmi roky,“ řekl serveru Unihockey.ch.

„Jsme opravdu rádi, že se přestup konečně podařilo zrealizovat,“ dodal. Veltšmíd byl v kontaktu s Malans i před rokem. Ve Vítkovicích má sice platnou smlouvu, ale kluby se dohodly na přestupu. Ve Švýcarsku podepsal smlouvu s Aligátory na 2 roky. A tak jedna z nejvýraznějších českých florbalových osobností odehraje s čistou hlavou ještě letošní play off a pak se přesune do Švýcarska.

„Lukáš měl ve smlouvě stanoveno, za jakých podmínek jej uvolníme. To bylo splněno a tak na základě dohody všech tří stran Lukášovi umožníme odchod do Malans. Držím mu v novém působišti palce,“ říká šéf vítkovického klubu Tomáš Krásný.

Lukáš Veltšmíd. Foto: Štěpán Černý

Lukáš Veltšmíd. Foto: Štěpán Černý

Klub Alligator Malans měl ale možná i štěstí. Den po uzavření smlouvy dostal podle informací florbal.cz Lukáš Veltšmíd i nabídku od švédského Dalenu.

V Malans tak bude působit české trio. Alligators se totiž podařilo prodloužit smlouvu i s Martinem Ostřanským, který načne v klubu už svou devátou sezonu. Od roku 2007 vstřelil za Malans Ostřanský 176 gólů a přidal 143 asistencí. V klubu na něj nedají dopustit a spoléhají na jeho obrovské zkušenosti.

Druhým hráčem z Čech je Vojtěch Skalík, který ve své premiérové sezoně v Malans nastřílel 40 gólů. Letos to sice vzhledem ke zdravotním problémům tak dobré nebylo, ale přesto tento útočník nastřádal slušných 15 gólů a 7 nahrávek. Také Skalík působí ve Švýcarsku už dlouhých 10 let.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*