Ondřej Vavro a Viktor Kopecký. Foto: facebook, Karel Dvořáček Ondřej Vavro a Viktor Kopecký. Foto: facebook, Karel Dvořáček
5. 3. 2015 1. liga (0) KOMENTÁŘŮ

Vavro vs. Kopecký. Nejproduktivnější hráči proti sobě hned ve čtvrtfinále

 



Dělí je deset let věku, ale ti dva mají leccos společného. Oba hráli extraligu, oba ale letos dali přednost svým „srdcovým“ týmům z 1. ligy a oba se v druhé nejvyšší soutěži až do konce základní části přetahovali o vítězství mezi střelci i v kanadském bodování.

Nakonec v obou disciplínách díky mohutnému finiši vyhrál Viktor Kopecký z Ústí nad Labem (64 bodů za 34+30), druhý Ondřej Vavro z pražského týmu Start98 skončil druhý (55 bodů za 33+22).

To je ale teď zapomenuto – je tu čas play-off a Kopecký s Vavrem se postaví prosti sobě ve čtvrtfinále 1. ligy. Začíná se už tuto sobotu a neděli od 18 respektive 17 hodin v kunratické hale. „Naše ambice sahají za brány čtvrtfinále, takže cílem je určitě přejít přes Ústí a dostat se minimálně do semifinále,“ říká Vavro o první účasti svého týmu ve vyřazovacích bojích 1.ligy.

Důvod k optimismu je opravdu na straně Pražanů: oba vzájemné zápasy v základní části vyhráli a v konečné tabulce byli po základní části čtvrtí, Severočeši pátí. „Páté místo je asi to, kde jsme se chtěli pohybovat. S přehledem jsme si zajistili play-off a do posledního kola bojovali o top čtyřku. Do play-off si docela věříme, myslím, že čtvrtfinálová série bude vyrovnaná a šance jsou 50 na 50,“ říká Kopecký. Ústecký snajpr, jemuž je teprve 19 let, měl v základní části skvělý průměr více než tři body na zápas. „Dostávám velkou porci minut na hřišti, ale je to práce celého týmu, každý má nějakou roli a já tam jsem prostě od toho, abych byl produktivní,“ komentuje svůj přínos Kopecký.

Extraligu si vyzkoušel ve Future i v Bohemians, za klokaly v minulé sezoně vstřelil 13 gólů v 18 zápasech. Jak velý je podle něho rozdíl mezi dvěma elitními soutěžemi mužů? „Rozdíl tam určitě je, ale nemyslím, že by byl až tak obrovský. V extralize jsou hráči šikovnější v práci s hokejkou na druhou stranu tento handicap v 1. lize dohání hodně týmů až přehnanou tvrdostí,“ dodává Kopecký. Pro svého rivala ze Startu má slova uznání. „Vnímám ho jako střelce, který umí rozhodovat zápasy. Loni hrál za Chodov, takže svou kvalitu určitě má a budeme si na něj muset dát sakra velký pozor,“ říká Kopecký o Vavrovi.

Ten souboj dvou nejproduktivnějších hráčů také vnímá: „Určitě to bude pikantní potkat se s ním ve čtvrtfinále. Ale myslím, že celkově je rivalita mezi Ústím a Startíčkem po předchozích sezonách dostatečná a není třeba další motivace,“ připomíná Vavro pár let staré vyhrocené duely z baráže o 1. ligu.

Devětadvacetiletý Vavro je rodák z Ostravy a civilním povoláním strážník na Praze 13. Extraligu okusil v Mladé Boleslavi i loni na Chodově, výrazné bodové přísuny má však vyhrazeny pro kunratický Start98. Podle vlastního vyjádření ho prý ale ani nemrzí, že se nakonec neudržel v pozici lídra kanadského bodování. „Mrzí-nemrzí, sezonu musím hodnotit pozitivně, i co se týče bodování. Že to nakonec nevyšlo, je škoda, ale teď se soustředím jen na play-off. Věřím, že máme silný tým a že to ukážeme,“ říká Vavro.

Čtvrtfinálová série mezi Start98 a Ústí nad Labem startuje v sobotu od 18 hodin ve sportovní hale ZŠ Kunratice, nedělní zápas se tamtéž hraje od 17 hodin.
Další čtvrtfinálové dvojice svedly proti sobě týmy České Lípy a Hattricku Brno, Litvínov se střetne s Rožnovem a Znojmo čeká duel s Kladnem.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*