Vítkovice dokázaly jako první celek vstřelit Chodovu branku a vyválčily remízu 3:3. Foto: Martin Flousek - xflorbal.cz
12. 4. 2015 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Kdo proti Herbadentu? Šponiarová s Tučkovou sází na koncentraci a srdce

 



O předpokládané semifinálové sérii mezi Vítkovicemi a Chodovem se dlouho dopředu mluvilo, jako o vrcholu letošního ročníku extraligy žen. Prognózy tato bitva naplnila dokonale, vždyť ji dnes rozlouskne „semifinálové Superfinále.“ Podle Michaely Šponiarové se Zuzanou Tučkovou rozhodne koncentrace, efektivita, vítkovická útočnice pak vyzdvihuje pověstné srdíčko. Obě mají jasno v tom, že dnes v podvečer nechtějí dohrát poslední utkání sezony.

Chodov přitom měl, vůbec poprvé po třech semifinálových letech, domácí mečbol, když ve středu vezl z Dubiny vítězství. „Nezvládli jsme jej hlavně po psychické stránce, Chodov na něj byl lépe připraven,“ vrátila se Michaela Šponiarová k pátému utkání série.

Recept na páteční úspěch byl prý poměrně snadný. „Pokud jsme chtěli sérii vyrovnat, tak jsme museli středu okamžitě pustit za hlavu a být na šesté utkání maximálně odhodlané a koncentrované jen na sebe a svůj výkon,“ popsala slovenská útočnice, která v Ostravě hraje druhou sezonu. „Chválabohu se to podařilo a zvládli jsme to,“ oddychla si.

Jako totiž už několikrát, také nyní se role obou týmů mezi jednotlivými zápasy obrátily. „Vůbec se nám nedařilo, jak dopředu, tak dozadu, což se odrazilo také v tom, že jsme nedali ani branku, prostě jsme to nebyli my,“ hořekovala Zuzana Tučková.

Asi nejznatelnější rozdíl byl vidět po vítkovické ztrátě míčku na útočné polovině, kdy v předchozích utkáních následoval okamžitý rychlý protiútok a po přihrávce od mantinelu většinou obrovská šance hráčky Chodova v prostoru velkého brankoviště.

V pátek tomu ale tak nebylo. „Pokud jsme chtěli pomýšlet na vítězství, museli jsme toto v šestém utkání eliminovat, což se, myslím si, celkem solidně dařilo,“ hodnotila Šponiarová, která vyzdvihla to, že se týmy přeci jen už dobře znají a v průběhu série zareagují na hru soupeře.

Chybějící aspekt samozřejmě vnímal také Chodov. „Nebylo tomu tak, vyplývalo to z toho, že jsme byli strašně nejistí na hokejkách, nedokázali jsme se takto – brejkově – dostat dopředu, protože mně přišlo, že nás Vítkovice začaly vždy okamžitě napadat,“ hledala důvody Zuzana Tučková. „Všechno ostatní co prošlo, to navíc pochytala skvělá Hanka,“ dodala ještě Šponiarová.

Výhodu domácího prostředí v rozhodujícím utkání tak budou mít Ostravanky. „Nesmíme se nechat strhnout publikem a emocemi, bude to vyvrcholení celé série, která byla kolísavá a každé utkání mělo jiný průběh,“ radí Šponiarová

Jak dosáhnout vítězství? Obě hráčky se v podstatě shodnou. „Musíme se plně soustředit na tento jeden zápas a věřím, že to v této sezoně nebude naše poslední utkání,“ burcuje Zuzana Tučková.

Rozhodne koncentrace, sebevědomí, efektivita a to, kdo ke svému výkonu přidá více srdce,“ myslí si Šponiarová. „Věřím, že to budeme my a za týden se postavíme proti Herbadentu,“ vyhlásí v podobně bojovém duchu.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*