Žebříček nejlepších klubových týmu světa. Žebříček nejlepších klubových týmu světa.
13. 4. 2015 Zahraničí (2) KOMENTÁŘŮ

Nejlepším týmem světa je stále Falun. A kde jsou české kluby?

 



Žebříček nejlepších světových klubů se po roční odmlce vrací. Serveru florbal.cz se podařilo navázat spolupráci s tvůrcem sledovaného rankingu a obnovit jej. Nejlepším současným týmem světa je švédský Falun. A kde se nachází české týmy?

Statistiky nejlepších florbalových soutěží světa zpracovává Jan Bartůněk od roku 2011 a do exkluzivního žebříčku, který porovnává týmy v mezinárodních ligách, zpracovává hodnoty podobně jako prověřený ELO rating, kterým se řídí šachisté.

Základem je faktor kvality soutěže, do kterého vstupují koeficienty významnosti zápasu, fakt toho, kdo hraje v domácím prostředí či venku, a pak samozřejmě výsledek a skóre.

„Samozřejmě, slabinou žebříčku je v současnosti nedostatek vzájemných zápasů napříč světem,“ říká tvůrce originálního rankingu. „Výsledky vstupující do žebříčku jsou zatím pouze ze čtyř nejvyšších soutěží, ale je pravděpodobné, že například norská, lotyšská či druhá švédská liga by měly mít kluby, které by předskočily kluby na chvostu žebříčku,“ dodává florbalový statistik.

Nejlepším českým týmem ke 12. dubnu 2015 je Tatran Střešovice na 19. místě. Nejvýraznější posun směrem nahoru zaznamenal švédský Warberg, který v průběhu jedné sezony poskočil o 12 příček nahoru, nejlepší zlepšení podle koeficientu má ale Linköping, kterému pomohl i příchod Matěje Jendrišáka. Vítkovice spadly o 8 příček dolů. Nejhorší propad ale zaznamenal švýcarský Kloten a finské NST Lappeenranta.

Pořadí týmů se ale ještě může změnit po třech florbalových Superfinále ve Švýcarsku, Švédsku a Česku.

Ranking world floorball ke 12.4.2015

Ranking world floorball ke 12.4.2015


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

  • Kris napsal:

    Bolka lepší než Vítky?? 😀 😀

    • Rosťa napsal:

      Taky nechápu, podle čeho jsou před nimi, když vemu zpětné výsledky a ze každý rok je Výtky vyradili, na druhou stranu, pokud se bere aktuální sezóna, tak asi jo

Napsat komentář

*