Oba hráči podepsali smlouvu na jeden rok. Foto: KAIS Mora
2. 6. 2015 Zahraničí (1) KOMENTÁŘŮ

Binder a Štegl jdou do Mory. Slyšeli jsme jen pozitivní věci, shodují se

 



Další český export do druhé nejvyšší švédské soutěže. S KAIS Mora se dohodli brankář Jan Binder a obránce Adam Štegl. Pro oba hráče je to jedno z řady společných angažmá, již dříve spolu působili na Chodově a naposledy ve švýcarském Mittellandu.

Organizaci, ve které působí také nové švédské ženské mistryně, si oba florbalisté pochvalují. „O KAIS Mora jakožto organizaci jsme slyšeli jen pozitivní věci,“ uvedli na webu svého nového týmu. „Mora navíc vypadá jako malé a útulné město,“ dodal Štegl na konto Mory, ve které žije zhruba 10 tisíc obyvatel.

Není tak divu, že velcí kamarádi neváhali. „Oba jsme podepsali smlouvu na jeden rok,“ vzkázal webu Florbal.cz Jan Binder.

Sami na sebe kladou velké nároky. „Věřím, že můj přístup a neustálá touha se pořád zlepšovat nás dovede až na vrchol,“ prohlásil Binder. „Sám sebe vidím jako silného hráče s míčkem, věřím, že se dokážu stát důležitým členem týmu,“ sekunduje mu Adam Štegl.

Nové posily si pochvaluje také kouč týmu Joachim Paulsen. „Věřím, že oba převezmou v týmu vůdčí role,“ vyjádřil své přání. A přidal individuální hodnocení. „Adam je hráč, kterého můžeme použít na více pozicích, vysoký chlap, který hraje rád s míčkem a sbírá body,“ řekl ke Šteglovi.

Také o Janu Binderovi má vysoké mínění. „Mám dobrý pocit z toho, že budeme mít dva kvalitní brankáře,“ usmál se. „Jan Binder společně s Linusem Anderssonem utvoří to nejlepší brankářské duo v soutěži,“ má jasno Joachim Paulsen.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*