Spojení Lenky Bartošové s Libercem se chýlí ke konci. Foto: Martin Flousek - xflorbal.cz
3. 8. 2015 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Liberec prochází velkou obměnou. Vrací se Shamanina

 



Florbalistky Liberce neprožily dobrou sezonu. V základní části skončily až na šestém místě poté, co je dokázaly ve vzájemných utkáních porážet i soupeřky z Židenic. Před nadcházející sezonou navíc výrazně oslabily, když se na zahraniční angažmá vydaly Hana Koníčková s Michaelou Mlejnkovou. Trenérka Lenka Bartošová tak bude muset pracovat s ještě mladším týmem, s čímž ale pod Ještědem počítali. Návrat k florbalu navíc ohlásila Oxana Shamanina.

Michaela Mlejnková bude působit ve švýcarských Red Ants, Hana Koníčková zkusí štěstí ve Finsku, to ale nejsou v Liberci všechny odchody. „Florbalovou kariéru ukončily Kateřina Moťková, Oldřiška Kroftová a Anna Urbanová,“ vypočítává Lenka Bartošová.

Posledním odchodem je přesun Marcely Urbanové do Bohemians. „Naopak nás posílí Daniela Tomanová a Kristýna Marková z Teplic, dále pak Diana Gregorová a Lucie Veidlová,“ představuje Bartošová nové členky kádru.

Při pohledu na změny v kádru je jasné, že Liberec opět omladil a vsadil na hráčky z regionu. „Tým chceme stavět na našich hráčkách, na odchovankyních,“ vysvětluje hlavní trenérka. „Je to dlouhodobější proces. Nebude to hned, ale postupně se nám to daří,“ pochvaluje si.

Je jasné, že tým bude potřebovat také nového lídra. „Vůdčí roli by měly plnit Klára Leierová s Markétou Kosovou,“ nebojí se hlavní trenérka otevřeně říci.

Jedinou přicházející hráčkou, která má zkušenosti z extraligy, je totiž brankářka Kristýna Klabanová přicházející z Chodova. „Máme omlazený tým, s čímž jsme počítali. Odchodem některých hráček odejdou také zkušenosti, ale děláme vše pro to, aby nové hráčky byly schopné ty odcházející co nejrychleji nahradit,“ říká Lenka Bartošová.

Bartošová se bude moci spolehnout také na Oxanu Shamaninu, členku zlaté liberecké dynastie, která ohlásila návrat k vrcholovému florbalu. „Vidím, že mladé holky jsou dost šikovné. Mají obrovskou chuť pracovat a zlepšovat se,“ řekla majitelka pěti titulů klubovému webu.

V neposlední řadě se posílení dočkal také realizační tým okolo bývalé elitní obránkyně. „Mým novým asistentem je Petr Horáček, pozici kondičního trenéra zastává Václav Polák a mentálním koučem týmu je Miroslav Nečas,“ vyjmenovala na závěr Lenka Bartošová.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*