Superliga - 2. kolo Superliga - 2. kolo
26. 9. 2015 Superliga (14) KOMENTÁŘŮ

Smutné Pardubice: unikla jim tisícovka i zápas. Souček má nulu, zářil i Dóža

 



Tisícovka nepadla a Pardubice smutní navíc i proto, že jim zápas s Tatranem protekl mezi prsty. Dvě třetiny vedl domácí Sokol v honosném prostředí hokejové ČEZ areny, ale nakonec padl 2:5. Na florbalovou superligu přišlo 989 diváků.

Domácí prostředí pomohlo Pardubicím k parádnímu začátku, v polovině první třetiny to bylo už 2:0, jenže Tatran nadšení Sokola dokázal zastavit. Zasloužil se o to lídr Milan Fridrich, který využil snad jen jediného zaváhání domácích, proběhl prostředkem hřiště a snížil na 2:1.

Od té chvíle se Sokol bál o výsledek, začal betonovat a vyrážet ke kontrům. Hru ale kontrolovaly Střešovice. Obrat byl rychlý a krutý. Fridrich s Vítovcem otočili skóre během 30 sekund na začátku poslední třetiny, Pardubice už pak klíč k Rebrově brance nenašly. Tatran naopak pečetil vítězství 5:2 dalšími dvěma góly do prázdné klece.

Na Děkance se hrál náramný zápas se spoustou gólů, kterému vládli zejména Patrik Dóža s Tomem Ondruškem. Chodov, hrající pouze na dvě pětky, na začátku odskočil už na 1:5, ale Klokani dokázali během tří minut snížit na rozdíl jediné branky. Když pak Kieler osm minut před koncem vyrovnal, tušili zelenobílí fanoušci obrat.

Jenže to už si vzal osud utkání do rukou Patrik Dóža, který pět minut před koncem vrátil Chodovu vedení. Hrdina zápasu se nakonec dočkal i zkompletování hattricku, do prázdné brány uklízel míček v čase 59:59.

Chodov představil v brance opět nečekanou gólmanskou tvář. Šanci dostal další mladík Karel Šantora a i on uhájil těsné vítězství. Tým z pražského Jižního Města je tak po dvou kolech bez ztráty bodu.

Litvínovu se v Ostravě vůbec nepovedla druhá třetina. Když se totiž Bivoj snažil dohánět smolně rozehraný zápas, příliš otevřel obranu a domácí FBC trestalo, co se dalo. Po 40 minutách svítil na ukazateli skóre stav 8:2.

V poslední části ale Severočeši ukázali sílu i bojovnost. Zápas nezabalili a na Lajovu branku vypálili hned 21 střel. Sympatická snaha znamenala další góly a pro Litvínov solidní výsledek 9:5.

Dva slepené góly v páté minutě položily základ k vítězství Vítkovic nad Otrokovicemi. Favorité měli herní převahu a navzdory slušně chytajícímu Michajlovičovi během utkání svůj náskok navyšovali až na konečných 8:0.

O góly ostravského celku se podělilo 7 různých střelců, brankář Lukáš Souček se hned ve svém prvním startu stal prvním gólmanem sezony, který vychytal nulu.
Svěřenci Jana Vavrečky postupně během utkání navyšovali skóre a odčinili týden staré zaváhání s Brnem. Naopak Panteři nedokázali navázat na parádní obrat proti Pardubicím.

Buldoci si moc dobře pamatovali loňské zaváhání se Spartou a od prvních minut udávali tempo zápasu. Po první třetině vedli 3:0 a v polovině utkání 5:1.

Ve velkém stylu se domácímu publiku představila nová posila. Radek Krajcigr vystřihl hattrick a nakonec přidal i jednu asistenci. Pražané se dostali ke korekci skóre až v posledních 10 minutách a zaslouženě odjeli z Brna bez bodu.

Buldoky snad může mrzet je jedna z nejhorších návštěv za poslední dobu. Na pražskou Spartu přišlo na Vodovou jen 282 diváků.

Hned ve 2. kole přivedl los kouče Boleslavi Jana Pazderu do jeho předchozího působiště na Vinohradech. Ty už v utkání s Bohemians ukázaly, že mají rezervy v obraně a jinak tomu nebylo ani tentokrát. Jeden z kandidátů na titul jim jen za prvním dějství nasypal 5 gólů.

Pražané se sice snažili výsledek zvrátit, ale blíž než na dostřel 2 gólů se nedostali a nakonec prohráli 6:9. Svoji nadpozemskou ofenzivní formu však opět předvedl čtyřgólový kapitán domácích Milan Bína, jenž během úvodních dvou utkání nasbíral těžko uvěřitelných 12 kanadských bodů.

Výsledky 2. kola Tipsport superligy:

PARDUBICE – TATRAN 2:5
BOHEMIANS – CHODOV 5:7
OSTRAVA – LITVÍNOV 9:5
VÍTKOVICE – OTROKOVICE 8:0
BRNO – SPARTA 6:3
VINOHRADY – MLADÁ BOLESLAV 6:9


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

  • Petr napsal:

    Vysvětlete mi prosím, kdo dělá ta hodnocení hráčů. Autor hodnocení asi na zápase Bohemky s Chodovem vůbec nebyl. Protože pokud by byl, tak by brankář Ponomarev nemohl dostat za 2, ale za 4. Pro mne alespoň vedle Dóžy a Ondruška nejlepší hráč na hřišti. Rozhodně jistější a mnohem vytíženější než Šantora, i když ani ten chybu v zápase neudělal.
    Podle počtu obdržených branek se hodnocení dělat nedá. Bez Ponomarevových zákroků by Bohemka utrpěla od Chodova debakl, stačí se podívat na střeleckou statistiku.

    • Fanoušek napsal:

      A vy jste na tom zápase byl? Co se týče toho Vašeho pomyslného debaklu, tak Chodov může víc než děkovat pánu bohu za tři body, protože ve třetí třetině při nich stáli všichni svatí.

      • Petr napsal:

        Jsem objektivní fanoušek Bohemky. Bez Ponomarevových zákroků by se vůbec ani nemohl konat ten famózní obrat ve 3. třetině, protože ty první dvě Bohemka prochrápala. Kdyby takto hráli od začátku, tak se drama vůbec konat nemuselo. Na tom se snad shodneme, stejně se vyjádřil i Bedla.

      • Petr napsal:

        Čistě statisticky počet střel na branku a dílčí skóre dle on-line statistiky, to na podporu mé argumentace o podílu brankáře na vývoji hry:
        I. 9:13 (1:2)
        II. 4:15 (0:2)
        III. 11:12 (4:3)
        Zápas rozhodlo špatné střídání, volný Dóža a jeho střela do vzdálenější šibenice. To jen k tomu dotazu, zda jsem na zápase vůbec byl.

  • stannda napsal:

    prečo hraju pardubice na palubovke??? a nie na gerflore

  • Petr 2 napsal:

    S kolegou Petrem naprosto souhlasím. Letos jsem na vlastní oči viděl již dva zápasy a další 4 na videu (souhlasím, video může zkreslovat).
    Rád bych se vrátil především ke včerejšímu zápasu Ostrava – Litvínov. S hodnocením domácích hráčů lze ještě (s přivřením oka) souhlasit.. S hodnocením hostů však v žádném případě! Litvínov jsem viděl letos poprvé a musím říci, že mě velmi příjemně překvapil. Před sezonou jsem ho bral jako jasného outsidera! Nad všemi ostatními vynikali především 4 hráči! Bohužel si nepamatuji jména a tak alespoň podle čísel: Nejlepším hráčem 77 (Procházka myslím), velmi dobrý výkon také od čísel 86,91 a 93! Nechápu jak mohou mít tyto hráči stejné (případně podobné) hodnocení jako hráči například 10 a především 15!!!
    Jsem pro hodnocení! Je to dobrý krok.. Ale zamyslete se prosím.. Ať je hodnocení pokud možno co nejvíce objektivní..

    • Petr napsal:

      Díky za podporu. Docela by mne zajímalo, a tímto vyzývám redakci webu k odpovědi, kdo a za jakých podmínek hodnocení vytváří. Je jasné, že nelze být na všech utkáních fyzicky přítomen, proto je zřejmě využíváno referencí. Kdo ty reference z utkání, resp. ke každému týmu poskytuje?

  • fanda napsal:

    na stejný problém jsem poukazoval už před lety, kromě hodnocení taky na statistiky – je to marné, je to marné, je to marné

    • Petr napsal:

      Statistiky dělají při on-line zápisu. Za správnost, pozornost a přesnost se neručí. Celkem tomu rozumím, někdy je to únavné, trocha nepozornosti apod. Občas jsem na juniorech seděl poblíž stolku a dělat bych to nechtěl. Je na to potřeba tří lidí – na časomíru, na zápis a na počítání střel a zákroků ad. Když tam jsou jen dva, tak může být problém.

      • fanda napsal:

        proč tedy děůat něco, co má velmi problematickou hodnotu?

        • Petr napsal:

          Když se to dělá dobře a odpovědně, tak to smysl má. Myslím, že tomu tak je v naprosté většině případů.

      • eeej napsal:

        Na muzskou extraligu (pardon superligu) je uplne jiny predpis, nez na juniorskou ligu a u online zapisu se to rozhodne nedela, tam se jen prepise pocet strel 🙂 Zaznamenavaji se tam tzv. rozsirene statistiky, kdy se eviduje nejen pocet strel, ale i autor strely, zda to letelo na branku nebo ne. Dale se eviduje stridani (tj. ice time vsech hracu). Je to opravdu pomerne narocne a vyzaduje to dalsi minimalne 3 lidi navic (celkem vyplnuji 9 formularu A4 – pokud se neprodluzuje).

Napsat komentář

*