Jiří Bouška vstřelil vítězný gól. Foto: Štěpán Tomš, www.fotoms.cz Jiří Bouška vstřelil vítězný gól. Foto: Štěpán Tomš, www.fotoms.cz
10. 10. 2015 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Šlágr, jak má být! Boleslav zlomila Chodov v poslední minutě

 



Superligový šlágr vyhrála Mladá Boleslav nad Chodovem těsně 4:3, i když téměř celý zápas prohrávala. Chodov držel 50 minut vedení 2:0, intenzivní snaha o zvrat se ale domácím nakonec přece jen podařila.

Úvod zápasu zastihl domácí tým v útlumu, jako by se na něm podepsalo nepovedené vystoupení na Poháru mistrů. Chodov dobře bránil a podnikal nebezpečné protiútoky a zaslouženě se dostal do vedení.

Středočeši sice obléhali Mückovu branku, ale statickou rozehrávku dokázali hosté dobře bránit. Domácím nakonec pomohla ke zvratu náhoda. Po zblokované Krzyžankově střele se se štěstím dostal k míčku Curney, jehož střelu srazila za záda gólmana Chodova šťastná teč Tomáše Chrousta.

V té chvíli jakoby z domácích spadla deka a hned za 13 vteřin nabil přes celé pásmo Fojta Natovovi, který podruhé rozjásal halu. A když pak za další dvě minuty svou typickou bekhendovou ranou poslal Curney Mladou Boleslav do vedení, byl na světě obrat.

Jenže Chodov nesložil zbraně a díky Martinovi Koutnému dokázal necelé tři minuty před koncem vyrovnat.
Krásný zápas nakonec rozhodl 51 sekund před koncem Jiří Bouška, kterého vyzval od levého mantinelu ke skórování Petr Kološ.

MLADÁ BOLESLAV – CHODOV 4:3

Otrokovice rozehrály zápas se Spartou hodně nadějně. Dokázaly totiž zareagovat na gól navrátilce do sparťanské sestavy Martina Rebra už po šesti sekundách. A ve druhé třetině poslal Pantery do vedení Karel Ťopek. Jenže hosté se dokázali z obratu otřepat a v následujících minutách zcela ovládli zápas.

Pomohlo jim k tomu dvojnásobné vyloučení domácího týmu, do vedení dostal Spartu v přesilovce 5 na 3 bek Jan Marvánek.
Domácí tým sice možná v šatně přemýšlel o vyrovnání, ale vítr z plachet mu vzaly dva slepené góly na začátku poslední třetiny, po kterých Pražané odskočili na 2:5. Další tři góly dali hosté v přesilovkách, které jim tentokrát na Štěrkovišti skoro až dokonale vycházely.

OTROKOVICE – SPARTA 2:8

Bohemians přivítali po dvou nepříjemných prohrách doma Ostravu a počínali si tentokrát suverénně. Možná jim pomohla i výpomoc v podobě startu Viktora Kopeckého, který je kmenovým hráčem Ústí nad Labem.

Ostrava vzdorovala jen jednu třetinu, pak už to byla jednoznačná záležitost zelenobílých. Bohemians pomohly i dvě přesilovky, při kterých seděl na trestné lavici Trulík. Při druhé početní převaze už zvyšoval na 5:2 Kisugite.
Hosté tentokrát odpadli i morálně a v poslední třetině už neměli šanci na zvrat. Naopak Bohemians si po patnáctigólovém výprasku z Mladé Boleslavi spravili sebevědomí.

BOHEMIANS – OSTRAVA 10:3

Vítkovice se s Pardubicemi dlouho trápily. Východočeši sice prohráli první část 1:3, ale ve druhé třetině nebyli daleko od vyrovnání. Chvíli poté, co se jim podařilo snížit na rozdíl jedné branky, začali hrozit ještě víc a měli dokonce výhodu přesilovky. Jenže s tou nenaložili dobře a domácí tým trestal.

Ještě před druhou sirénou odskočily Vítkovice na 6:2 a už nedaly hostům šanci. Na Pardubicích se navíc projevila únava a tempu zápasu přestaly stačit. Hostům také citelně chyběl zraněný Jakub Burian, bez kterého byla tradiční elitní formace poloviční.

VÍTKOVICE – PARDUBICE 8:3

Bylo znát, že v Riegrových sadech hrály opravdu zápas týmy z chvostu tabulky. Florbal bohužel vůbec nepřipomínal Superligu, ale Vinohrady neměly se ziskem tří bodů žádné starosti.

O osudu zápasu bylo rozhodnuto v podstatě už po první třetině, kdy Vinohrady nabraly třígólový náskok, který až do konce utkání pohodlně udržely. Litvínov totiž nepředvedl zhola nic a domácí tým se mohl spolehnout na Lukáše Gregora.

Centr první formace to tentokrát vzal na sebe a zastoupil trápícího se lídra Milana Bínu. Oba góly, kterými se Gregor prezentoval, byly opravdu výstavní. Ale byly to také jedny z mála hezkých momentů zápasu. Jednu hezkou kombinaci, zakončenou gólem, ale předvedly i střešovické posily SKV Zavadil se Skřivánkem.

Nováček z Litvínova dál zůstává i po čtvrtém kole bez jediného bodu a neuspěl ani v souboji s relativně nejslabším rivalem. Vinohrady díky prvnímu vítězství v sezoně poskočily na 10. místo.

VINOHRADY – LITVÍNOV 6:3


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*